Haberler

'Serseri Kurşun' Cinayetine 26 Yıl 5 Ay Hapis

Güncelleme:

Adana'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yoldan geçen bir kişinin ölmesiyle ilgili davada, tutuklu sanık Ş.A. 26 yıl 5 ay hapis cezası aldı.

Adana'da geçen yıl yaralamalı kazanın ardından çıkan silahlı kavgada, olayla ilgisi olmayan ilaç firması temsilcisi 34 yaşındaki Edip Aksak'ın başına isabet eden kurşunla ölmesiyle ilgili davada, tutuklu sanıklardan 23 yaşındaki Ş.A. 26 yıl 5 ay, 30 yaşındaki H.B. ise 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 22 Şubat 2013'te, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 30 yaşındaki Hasan Botor, arkadaşlarıyla birlikte otomobille gezerken 23 yaşındaki Savaş Lale'nin kullandığı motosiklete çarptı. Motosikletten düşen Lale bacağından hafif yaralandı. Botor ile arkadaşları, yaralı Lale'yi Kıbrıs Caddesi üzerindeki özel bir tıp merkezine götürdü.

Lale ayakta tedavi edilirken, kazayı haber alan Lale ile H.B.'un yakınları da tıp merkezine geldi. İki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma sokakta tabancalı kavgaya dönüştü ve seken kurşunlardan biri olayla hiç ilgisi olmayan ve otomobilin içerisinde arkadaşını bekleyen Edip Aksak'ın başına isabet etti. Aksak kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayın ardından Hasan Botor, kuzeni H.B. ile Ş.A. tutuklandı. Olayda silah kullanan H.B. ile Ş.A. hakkında 'olası kasıtla öldürmeye iştirak ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 40'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hasan Botor hakkında ise 'kasten öldürmeye teşebbüse iştirak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'CİNAYETİ KABUL ETMEDİLER'

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Sanık H.B. ifadesinde, "Ş.A. ile birlikte tıp merkezine gittik. Hasan'a ne olduğunu sordum. 'Kaza yaptık, bir şey yok' dedi. Yaralının yanına geçmiş olsun amaçlı gittim. Yanındakiler küfürlü konuştu. Sonra da Hasan'a 'Çakallarını mı getirdin?' diyerek küfrettiler. Kalabalıktılar, ellerini bellerine attılar. Bir el korkutmak amaçlı havaya ateş ettim. 2-3 el silah sesi geldi. Aracın içerisinde bir kişinin vurulduğunu görünce korkup kaçtım" dedi.

Sanık Ş.A. ise "Kavga çıkınca korkup panikledim. Kalabalık dağılsın da kaçayım diye yere tabancayla bir el ateş ettim" diye savunma yaptı. Yargılama sırasında tahliye edilen Hasan Botor da hakkındaki suçlamayı kabul etmedi. Kazada yaralanan Savaş Lale ise kavga sırasında sedyede yattığını kimsenin ateş ettiğini görmediğini bu nedenle şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Ş.A.'ı, Edip Aksak'ı 'olası kasıt ile öldürme' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Ş.A. ile H.B., Savaş Lale'yi 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 5'er yıl 7'şer ay, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan da 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanık Hasan Botor'un da delil yetersizliğinden beraatına karar verildi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title