Haberler

Sermayesi 6 Lira Olan İşin Kazancı 3 Bin Lira

Güncelleme:

Trafik ışıklarında araç camı silenlerin ortalama saatlik kazancı 12 TL'yi buluyor. Aylık gelirleri ise 3000 TL'ye kadar çıkıyor.

Trafik ışıklarında cam silenlerin kazançları aylık 3000 TL'ye kadar ulaşabiliyor. Sokakları ele geçiren grupların kontrolünde olan sokak satıcıları ya kazandıklarından yüzde veriyor ya da "hava parası" verip çalışıyor. Mecidiyeköy'deki merkezi trafik ışıklarının bedeli 3 bin liraya kadar çıkarken bir ailenin dört ferdi bir trafik ışığından kazandığı ile geçiniyor.

GÜNLÜK KAZANÇ DEĞİŞİYOR

Sokak satıcıları ve işçilerinin günlük yaşamlarına dahil olduğumuz ve Sokak İşi programında ilk olarak araç camı silenlerin aylık kazançları üç asgari ücrete kadar çıkabiliyor (2015 yılı ilk altı ay için Asgari Ücret 949.07 TL). Trafik ışıklarında üç çocuğu ve eşiyle çalışan Emrah, "Günlük kazancımız bazen 30 bazen 60 lira oluyor. Bazen hiç iş yapmadan gidiyoruz" dedi.

MAFYANIN KONTROLÜNDE

İstanbul'da trafik ışıkları ve trafiğin kilitlendiği noktalar, tam anlamıyla mafyanın kontrolü altında. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde çalışmak için bölgeye hakim olan kişilerden izin almadan satış yapmak ya da cam silmek adeta imkansız. Biz de bölgede çekim yapmak için izin aldık. Suriye plakalı lüks bir araç kullandıklarını gördüğümüz kişiler bu bölgede satış yapmak için bir defaya mahsus 3 bin lira talep etti.

DAYIBAŞI SOKAKTA DA VAR

Kendi hesabına çalışanların yanı sıra sokakta çalışanlar, birçok zaman başka sektörlerde görmeye alışık olduğumuz "dayıbaşı" sistemini de kullanılıyor. Cam silinecek olan bölgede çalışmak isteyenler bu "dayıbaşına" kazancın belirli bir yüzdesini vermek durumunda kalıyor.

SURİYELİ DİLENİYOR TÜRKLER ÇALIŞIYOR

İstanbul Taksim'den, Maslak'a kadar uzanan yol boyunca yüzlerce Suriyeli trafikte dileniyor. Güvenlik güçlerinin hiçbir müdahalede bulunmadığını söyleyen Emrah Gürlek (cam silici), "Suriyeliler dilenirken biz çalışıyoruz. Eskiden insanlar cam silenlerden bu kadar çok korkmazdı. Şimdi ise korkuyorlar. Polis gelip bize ceza kesiyor, ama Suriyelilere dokunan yok" diye konuştu. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mecidiyeköy İstanbul Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

düzenmobilWeb@haberler.com:

çekim yapmak için izin almışlar.. memleket elden gıtmiş zatenn

29
4
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.com:

Bunlar cok tehlikeli para vermeyince arabanin camini kirip soyuyorlar polis onlem alip elebasida yoketmeli

21
0
yanıtYanıtla
X-RAY:

MAFYANIN ELİNDEYMİŞ HANİ MAFYAYI BİTİRDİLERDİ, ÜLKENİN HERŞEYİ BİTMİŞ YUKARIDAKİLERİN HABERİ YOK

12
3
yanıtYanıtla
tahtmMobil-ANDROID:

bu mikropluğuda meşrulaştırmaya'da kalkıştınız.

12
0
yanıtYanıtla
Yürü GitMobil-ANDROID:

sizde bunu haber yapın ki özensin millet kırmızı ışıklar yatırıcıyla dolsun canım memleketimde

10
1
yanıtYanıtla
Mustafa:

şu anda Suriyelilere nasıl davranıyorsanız yarın aynısını yaşayaaksınız unutmayın. . . ben de çok memnun değilim ama yine de kötü davranmak yakışmaz. . YAŞARSINIZ

5
2
yanıtYanıtla
Osmanlı kara muratmobilWeb@haberler.com:

buna haber millet i buna mi ozendiriyonuz yazıklar olsun böyle haberi yazana

4
3
yanıtYanıtla
AHA:

NE YANİ İŞİ GÜCÜ BIRAKIP SOKAĞA MI ÇIKALIM :)

7
0
yanıtYanıtla
hasköylü ülkücü gençlik:

anadolu yakasında farkılı olan süriyeliler 1 köprü kadıköy istikametinde enaz 30 kişi dileniyor

2
1
yanıtYanıtla
BOŞVER:

NE GÜZEL

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title