Haberler

Sermaye Piyasası Araçları Döviz Cinsinden İhraç Edilebilecek

Sermaye piyasası araçlarının döviz cinsinden ihraç, işlem ve risk yönetiminin yapılabilmesi için TL piyasaların gelişmesi de dikkate alınarak bir çalışma yapılacak ve konu Finansal İstikrar Komitesinde değerlendirilecek.

Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planının, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı kapsamında reel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak, her türlü finansal aracın ihraç edilebildiği, güçlü bir fiziksel, beşeri ve teknolojik altyapıya sahip, etkin bir biçimde denetlenen şeffaf bir piyasa yapısının tesis edilmesi amaçlanıyor. Sermaye piyasası araçlarının döviz cinsinden ihraç edilebilmesi ve işlem görebilmesi için çalışma yapılacak.

Uluslararası Danışma Konseyi'nin oluşturulacağı eylem planına göre, finansal ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması amacıyla, organize piyasalarda işlem gören türev araçların çeşitliliği arttırılacak.

Sermaye piyasası aracı ihraç edebilecek veya sermaye piyasasından faydalanabilecek kamu sermayeli işletme ve kuruluşlar belirlenecek. Belirlenen işletme ve kuruluşlar önemlilik ve öncelik kriterlerine göre sınıflandırılarak sermaye piyasasından faydalanabilecek olanların ihraç edebileceği sermaye piyasası araçları hakkında çalışma yapılacak. Aracı kurumların köprü finansmanı gibi yöntemleri kullanarak finansman sağlayan yatırım kurumlarına dönüşebilmeleri için mevzuat engelleri kaldırılarak vergi problemlerine yönelik düzenlemeler yapılacak.

Sermaye piyasası faaliyetlerinden kaynaklanan yatırımcı uyuşmazlıklarının çözümüne ilişkin Borsa İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği bünyesindeki sistemler geliştirilecek. Borsa İstanbul nezdinde metal ürünlerinin işlem görmesini teminen katılım bankacılığı prensipleri de dikkate alınarak mevzuat ve fiziki teslimat için altyapı ve diğer yasal düzenlemeler geliştirilecek. Ayrıca, Borsa İstanbul'da işlem gören metal ve benzeri emtianın borsa içi alım-satım işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek vergi problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalar yürütülecek.

Tezgah üstü türev araçları ve kaldıraçlı alım satım işlemleriyle ilgili gerçekleştirilen riskten korunma amaçlı işlemlerdeki vergi uygulamaları yeniden düzenlenecek. Farklı finans kurumları arasında haksız rekabete yol açan vergi uygulamaları tespit edilerek ortadan kaldırılacak.

Ocak 2015'te yürürlüğe girecek İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu çerçevesinde; Mart 2015'e kadar İstanbul Tahkim Merkezinin Genel Kurulu, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu teşkil edilecek. Aralık 2015'e kadar personel istihdamı gerçekleştirilerek ve ikincil mevzuatı yürürlüğe konularak, Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanının faaliyete geçmesi sağlanacak.

Altyapısında Türkiye'de ilk defa kullanılan teknolojileri de barındıran Borsa İstanbul Ortak Veri Merkezinin, Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşunun sunucu sistemlerini de kapsaması sağlanacak.

Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle "Teknoloji Geliştirme Merkezi" kurulacak program kapsamında, üniversiteler ile finans sektörü arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla üniversite-sektör platformu oluşturulacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title