Haberler

Sermaye Piyasaları İçin Hedef Uluslararası Finans Merkezi Olmak

Güncelleme:

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından düzenlenen Arama Konferansı, sermaye piyasalarının tüm aktörlerini bir araya getirdi.

Konferansta, sermaye piyasalarının gelecek vizyonu ve hedefleri belirlendi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından 20-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Sapanca Richmond Nua Oteli'nde düzenlenen Sermaye Piyasaları Arama Konferansında sektörün gelecek dönemdeki vizyonu ve hedefleri belirlendi. SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve TSPB Başkanı İlhami Koç'un yanı sıra özel sektör, kamu kurumları, akademisyen ve basın mensuplarını bir araya getiren konferansta, sermaye piyasasının sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İki gün süren konferansın ilk gününde düzenlenen grup çalışmaları ile sorunlar ve amaçlar ortaya çıkartıldı. Konferansın ikinci gününde ise gelecek dönemde sermaye piyasaların gelişmesi ve sorunların çözülmesi için yapılması gerekenler ana başlıklar altında belirlendi. Temel hedefler arasında,

Yurtiçi tasarrufların arttırılması,
Toplam tasarruflar içinde sermaye piyasalarının oranının yükseltilmesi,
Bireysel ve kurumsal yatırımcı büyüklüklerinin artırılması,
Kamusal fonların bir kısmının sermaye piyasasında değerlendirilmesi,
Borsadaki şirket sayısının çoğaltılması, yeni ürünlerin çeşitlendirilmesi ve piyasa değerinin yükseltilmesi,
Finansal okuryazarlığın geliştirilmesi,
Sektörle ilgili iletişim çalışmalarının yapılması,
ön plana çıktı. Bu hedefler rakamsal büyüklüklere dönüştürüldü ve ilgili tarafları belirlendi.

TSPB Başkanı İlhami Koç, sermaye piyasasının karşılaştığı temel sorunlar hakkında "Birlik olarak bu konferansın sonucunda bir yol haritası belirlemeyi hedefliyorduk. Bu nedenle her kurum temsilcisinin görüşlerini belirtmesi ve diğer paydaşlarla beraber çözüm yollarını araması piyasamızın geleceği için çok önemli bir adım oldu. Konferansta ortaya çıkan sonuçlar ışığında, Birliğimizde çeşitli projeler üreteceğiz ve görüşülen konuların takipçisi olacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vahdettin Ertaş Türkiye Sapanca Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title