Haberler

Sermaye Artırımı Yapmayan 114 Firma Kapanıyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, odalarına kayıtlı 114 firmanın sermaye artırımına gitmediği için kapanacağını söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, odalarına kayıtlı 114 firmanın sermaye artırımına gitmediği için kapanacağını söyledi.

Samsun TSO şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlığında yapıldı.

Samsun TSO Davut Altan Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda ilk olarak gündem dışı söz alan Samsun TSO Meclis Üyesi Murat Keskin, Samsun Doğu Çevre Yolu ile ilgili görüşünü bildirdi. Keskin, mevcut çevre yolunda Samsun'un geçici şehir içinde kaldığını ve çevre yolu olmaktan çıkıp bir bulvar halini aldığını belirterek, "Doğu Çevre Yolu biran evvel yapılmalıdır" dedi.

"SAMSUN'UN ORTAK AKIL PLATFORMA İHTİYACI VAR"

Çevre illere yapılan yatırımlar sonucunda Samsun'a ihtiyaçlarının kalmayacağı endişesi içersinde olduğunu ifade eden Samsun TSO Meclis Üyesi Erkan Malkoç, "Samsun'un 2023 hedefleriyle ilgili birçok sunum ve hedefler açıklıyoruz. Fakat gözden kaçırıyoruz. Samsun jeopolitik konum itibariyle çevresindeki illerindeki çarşısı konumunda olan bir şehirdir. Fakat Sinop'un havaalanın ve Ankara bağlantısının yapılmasıyla ve santralinin yapılmasıyla Samsun ile olan bağlantısının büyük bir oranla kesilecektir. Aynı şekilde Ordu tarafındaki Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapılması ve Ordu-Mersin yolunun genişletilmesiyle Samsun'a olan ihtiyaçlarının çok fazla kalmayacağını düşünüyorum. Bununla ilgili hem süreç içersinde Ordu'da hem de Sinop'ta gerçekleştirilecek olan yatırımların zaman içersinde bizim havaalanımızı ve limanımızı çok büyük oranda etkileyeceğini hatta trafik akışımızı bile çok düşürecektir. Bu süreç içersinde bizde yatırımcı talebi düşecektir. Bu anlamda Samsun'un TSO önderliğinde, seçilecek olan belediye başkanları ile bir araya gelip, Samsun'un ortak akıl platforma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili acil bir şeyler yapılmalı" diye konuştu.

"PROJELER YARIŞMIYOR"

1 Şubat tarihi itibariyle resmen başlayan belediye başkanlığı seçimleri hakkındaki izlenimlerini paylaşan Samsun TSO Meclis Üyesi Bayram Aktürk, "Yaklaşık olarak 25 gündür belediye başkanlığı için yarışan arkadaşları izliyorum. Bu arkadaşların eskiden belediye başkanlığı seçimleri olduğu zaman projelerle yarışılırdı. Fakat şimdi bakıyoruz 'aşık atışmaları' gibi herkes büyük büyük posterler yaptırmış. Bu memlekette birçok sorun var. Ben bu gidişle oy vermeyi düşünmüyorum. 2023 yılına ihracatımızı 6 milyara dolara hedefledik. Nasıl yapılacak bu ihracat? Bunlarla beraber 500 milyon doları yapsınlar, öpüp de başlarına koysunlar" ifadelerini kullandı.

"SAMSUN'DAKİ PERAKENDECİLİK ZOR DURUMDA"

Samsun'daki perakendecilerin zor durumda kaldıklarını ifade eden Samsun TSO Meclis Üyesi Bayram Akyüz, "Türkiye'de yerel perakende anlamında ulusal ve uluslararası perakendecilerin altında kalan 2 ilimiz var. Bunlar İzmir ve Samsun'dur. Samsun oran olarak birinci sıradadır. Yerel perakendeyi güçlendirmek adına yapılan çalışmalar ne yazık ki bir perakendecinin olumsuz etkisiyle şuanda zor durumlar yaşıyor" açıklamasında bulundu.

"2015 GENEL SEÇİMLERİNE DİKKAT"

2015 yılındaki genel seçimlerde hedef ülkenin Türkiye olarak seçileceğini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "30 Mart günü bizde gidip oyumuzu kullanacağız. Bize engel olacak kişi var, o da vicdanımız. Bugün mühür bizim elimizde. Karar mercisi 30 Mart tarihinde biziz. Biz kime oyumuzu vereceksek ona yetkiyi vereceğiz. Herkese başarılar diliyorum. 2015 yılında genel seçimlerimiz var. 2015 yılında Ermeni tasarısının 100. yıl dönümü ve dünya çalkalanacak. Hedef tahtası Türkiye'dir. Çevremizi görüyoruz, bizim komşularımızın hepsinde kazanlar kaynıyor. Bizim akıllı olmamız lazım. Bu söylediklerimi lütfen siyasi algı içersine sokmayın. Ben TSO Başkanı ve vatandaş olarak bu görüşlerimizi buradaki arkadaşlarım ile paylaştım" şeklinde konuştu.

"114 FİRMA KAPANIYOR"

TSO'ya kayıtlı 114 firmanın sermaye artırımı yapmadığını ifade eden Murzioğlu, "O kadar uyarı yapmamıza rağmen TSO'ya kayıtlı 114 tane firma sermaye artırımı yapmadığı için kapanıyor. Bunların büyük bir çoğunluğu tebliğlere cevap vermeyen 2 yıl üst üste aidatlarını ödemeyen, vergi dairesi terkini olan firmalar. Şimdi bugün gündemimizde olan 296 tane de firmamız 5174 sayılı Yasa'nın 10. maddesine göre belki onlarda kapanma durumuna girecekler" ifadelerini kullandı.

"MECLİS SALONU YENİLENECEK"

Davut Altan Meclis Salonu'nun yıkılıp tekrar yapılacağını belirten Murzioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Ben 1995 yılında meclis üyesi olarak buraya seçildiğimde, bu meclis salonu aynen böyleydi. Bugün yıprandı ve eskidi. Buranın yapımına karar verdik ve bugünkü meclis toplantısından sonra burası yıkılacak ve yenilenecek. Burayı 1 ay içersinde bitirmeye çalışacağız. Oda hizmet binamızın ise yerini aldık. Bununla ilgili yapacağımız çalışmalar devam ediyor. Yeni binanın yapımı birkaç sene sürecek." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Samsun Sinop Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title