Haberler

Serka, Japon Ekoturizmcileri Ağırladı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerindeki eko turizm potansiyelini belirlemek ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla Japonya’dan 2’si Eko Turizm Topluluğu (JES) üyesi ve 2’si seyahat yazarı olmak üzere 4 kişiyi bölge illerinde ağırladı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerindeki eko turizm potansiyelini belirlemek ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla Japonya'dan 2'si Eko Turizm Topluluğu (JES) üyesi ve 2'si seyahat yazarı olmak üzere 4 kişiyi bölge illerinde ağırladı.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet yürüten SERKA, bölge illerinin ekoturizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlk defa 2015 yılında Japonya'nın en büyük turizm fuarı olan Expo Japan 2015 fuarı esnasında JES ile temas kuran Ajans, ekoturizm konusunda bilgi ve deneyim sahibi JES ile işbirliği konusunda mutabakata varmıştı. Bu kapsamda sürdürülen görüşmeler neticesinde Japonya Ekoturizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mitsuki Matsuda ve Chizuru Takano ile ekoturizm seyahat yazarları Azusa Shiraishi ve Tsutomu Nagaoka'yu bölgedeki ekoturizm potansiyelini yerinde görmek, ekoturizm cazibesini arttırmak için stratejiler geliştirmek, altyapı eksiklerini tespit etmek ve kırsalda yaşayanların turizm faaliyetlerine entegrasyonunu sağlamak için girişimlerde bulunmak amacıyla bölge illerine davet etti.

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu'yu makamında ziyaret eden Japon ekoturizmciler, beş günlük yoğun bir program kapsamında Sarıkamış, Anti Antik Kenti, Susuz şelalesi, Şeytan Kalesi, Posof, Kağızman, Tuzluca'daki tuz mağaraları, Aras Kuş Halkalama Merkezi, Doğubayazıt'ta ki İshak Paşa Sarayı ile Nuh'un Gemisi ve Meteor Çukuru gibi doğal ve tarihi yerleri gezdi. Yöresel yemeklerden tadan Japon ekoturizmciler, aşçılardan yemeklerin yapılışı hakkında bilgi aldı.

Boğatepe Köyü'ndeki peynir müzesini gezen ve köylülerden geleneksel gravyer ve kaşar peynirinin yapım süreçlerini öğrenen ekoturizmciler, ayrıca illerin flora ve faunasını da inceleyerek Aras Kuş Halkalama Merkezi'ndeki çalışmalara katıldı. Posof'taki meyve bahçeleri ziyareti ile Kafkas arısı işletmeleri, Susuz şelalesinde kahvaltı, Kağızman'da yöresel pestil ve köme yapılışı, Diyadin'deki domates serası, Ağrı Dağı'nda güneşin doğuşunun izlenmesi gibi faaliyetler katılımcılara farklı bir deneyim yaşattı.

JAPONLAR DOĞUBAYAZIT'LI KIZLARLA YÖRESEL KİLİM DOKUDU

İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret eden Japonlar, daha sonra ilçe merkezinde yöresel halı dokuma atölyesini ziyaret etti. Halıların yapılışıyla ilgili firma yetkilisininde bili alan Japon yazarlar, Doğubayazıtlı kızlarla birlikte yöresel halı dokudu.

Programın son gününde Ajans tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında Japon ekoturizmciler Bölge hakkındaki gözlem ve tespitlerini aktardı. Japon turistler için cezbedici olabilecek yerler ve turizm faaliyetleri yanında altyapı eksikleri ve diğer aksayan yönler de paylaşıldı. Program sonrası ülkelerine dönen Japon ekoturizmciler hazırlayacakları kapsamlı raporu Ajansla paylaşacak ve ardından üzerinde uzlaşılan alanlarda Ajansla işbirliği faaliyetlerine devam edecek. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ardahan Japonya Iğdır Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title