Haberler

Serinleyen Hava Palamut Getirdi

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından az miktarda yakalanmasıyla hayal kırıklığı yaratan palamut, deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle istenilen miktarda avlanmaya başlandı Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: "Deniz suyunun soğumasıyla Ordu, Giresun ve Samsun'u kapsayan bölgede çok.

GÜLTEKİN YETGİN - Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından az miktarda yakalanmasıyla hayal kırıklığı yaratan palamut, deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle istenilen miktarda avlanmaya başlandı.

Hava sıcaklıklarının Karadeniz Bölgesi'nde azalmaya başlaması, serin sulara göç eden palamut balığını tekrar kıyılara döndürmeye başladı. Bu durum fiyatları  düşürürken balıkçılar ve vatandaşları sevindirdi.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz suyunun soğumasıyla Ordu, Giresun ve Samsun'u kapsayan bölgede çok yoğun olmasa da palamut avcılığının arttığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle balığın kıyıya gelmeye başladığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Ekim ayında palamut balığını biraz bol göreceğiz diye ifade etmiştik. Ekim ayına az bir süre kaldı, nitekim havaların serinlemesiyle de balık şimdiden kıyılarımıza gelmeye başladı. Bu durum gelecek açısından iyiye işaret. Çok bol olmasa bile palamudun sezonun ilk başındaki avcılıktan daha iyi gideceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz hafta çinekop ve istavrit avcılığı da bol oldu, ilerleyen günlerde istavrit, mezgit ve çinekop da biraz daha bol olacak."

Deniz suyu soğuyunca bolluk artacak

Arslan, palamut fiyatlarının 3 ila 10 lira arasında değişiklik gösterdiğini belirterek, "Ekim ayında havaların da serinlemesiyle vatandaşların biraz bol, çok olmasa da ucuz balık yiyebileceğini tahmin ediyoruz. Palamut kıyılara gelmeye başladı. Sular soğuyunca bolluk daha da artacak" diye konuştu.

Giresun Belediyesi Çotanak Balık Pazarı'nda balıkçılık yapan Taşkın Saka ise palamudun iriliğinin son bir haftadır arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Palamut istenilen miktarda avlansa da çok bolluk yok, palamut balığı göçmen balıktır, sürekli olduğu yerde durmaz. Bolluk devam ederse fiyatının daha çok düşeceğini tahmin ediyoruz. İlk haftaya göre palamutta biraz düzelme var. Deniz sularının sıcak olması balığın kıyıya gelmemesine sebeptir, sıcaklıklar düştükçe daha da iyi olacağına inanıyoruz." - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Hamdi Arslan Piraziz Giresun Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title