Haberler

Serinleten" Kanyon Gezisine Turist İlgisi

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, soğuk suyu ve macera dolu parkuruyla doğa tutkunu turistleri ağırlıyor.

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu, soğuk suyu ve macera dolu parkuruyla doğa tutkunu turistleri ağırlıyor.

Eşen Çayı'nın bir kolunun aktığı ve Bey Dağları'nın kaynak suyunun da eklendiği Saklıkent Kanyonu, akıntılarla şekillenmiş kayalarıyla ziyaretçilerinde hayranlık uyandırıyor.

Saklıkent, gün ışığının giremediği kadar dar ve yüksek kayalıkları ve soğuk suyuyla yaz aylarında kentin sıcağından bunalan misafirlerine farklı bir alternatif sunuyor.

Tatillerini Muğla ve Antalya bölgelerinde geçiren turistlerin cip safari turlarıyla gittiği Saklıkent, sunduğu farklı macera oyunlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Saklıkent'i ziyarete gelen turistler, yaklaşık 18 kilometrelik kanyondaki şelalelerde fotoğraf çektiriyor. Kanyonda akıntının fazla olduğu yerlerde ise suyun karşı tarafa halatlar yardımıyla geçiliyor.

- Avrupa'nın en büyük kanyonları arasında gösteriliyor

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saklıkent Kanyonu'nun ilçenin dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük kanyonları arasında gösterilen Saklıkent'in, Fethiye turizmini tamamlayan önemli bir unsur olarak görüldüğünü belirten Köken, "Kanyon yürüyüşü, rafting, çamur banyosu gibi aktiviteler turizme renk katıyor. Kanyon geçen yıldan bu yana Seydikemer Belediyesi tarafından işletiliyor. Belediyemiz, Saklıkent'in daha iyi bir noktaya gelmesinde güzel çalışmalar yapıyor" dedi.

Köken, belediyenin Orman Genel Müdürlüğü ile kanyonla ilgili proje hazırladığını, valilik kanalıyla oluşturulan turizm komisyonu kapsamında bölgede hizmet veren işletmelerin denetimlerinin yapıldığını bildirdi.

Bölgeye düzenlenen safari turlarıyla ilgili trafik ekiplerinin güzergah çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Köken, şöyle konuştu:

"İlçemizde turizmi tamamlayıcı alanları, Kumluova ve Karadere ile bağlantılandırmak istiyoruz. 18 kilometrelik Patara Plajı'nın 8 kilometresi ilçemiz sınırlarında yer alıyor. Herkes Antalya Patara'yı biliyor, oraya binlerce turist geliyor ama bizde kalan kısmı pek fazla bilinmiyor. Bununla ilgili çalışmalar yaparak, ilçemizde turizmi daha iyi bir noktaya getireceğiz."

- Sanatçı Selami Şahin, kanyonu gezdi

Sanatçı Selami Şahin eşi Didem Şahin ile Saklıkent Kanyonu'nu gezdi. Kanyondaki parkuru halatlar yardımıyla geçen Şahin, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Şahin, ilk kez geldiği Saklıkent Kanyonu'na hayran kaldığını söyledi. Kanyonun doğası ve serin havasıyla çok özel bir yere sahip olduğuna dikkate çeken Şahin, "Çok güzel bir yer. Seneye inşallah yine geleceğim. Çıktığımız tatilde eşimle 30 yıllık evliliğimizi de kutlama fırsatı bulduk" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Selami Şahin Seydikemer Antalya Eşen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title