Haberler

Serinlemek İçin Girdiği Kızılırmak Nehri'nde Boğuldu

SİVAS'ta arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği Kızılırmak Nehri'nde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Efekan Seçil, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkinde meydana geldi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde oturan Efekan Seçil, her ikisi de 14 yaşında olan arkadaşları Enes Polat ve Ebubekir Koç ile birlikte balık tutmak için Kızılırmak Nehri'ne gitti. Balık tuttuktan sonra üç arkadaş, serinlemek için nehre girdi. Ancak, gençlerden Efekan Seçil, akıntıya kapılıp suda çırpınmaya başladı, bir süre sonra da gözden kayboldu.

Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) dalgıç ekipleri sevk edildi. Arama çalışması başlatan AFAD ekipleri, yaklaşık 3 saat sonra Seçil'in cesedini, kaybolduğu yerden 100 metre uzaklıkta bularak sudan çıkardı.

Oğullarının kaybolduğunu öğrenip olay yerine gelen anne Sevda ile Hafik'te bir şirkette aşçılık yapan baba Erkan Seçil, arama çalışmaları sırasında gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Anne Seçil, 'Efekanım yavrum. Benim yavrum karıncayı incitmezdi. Çık gel yavrum. Annen kurban olsun ne olursun çık gel. Ben seni askere gönderecektim yavrum' diyerek feryad etti.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Efekan Seçil'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title