Haberler

Serik'te Sertifikalı Çobanlar Yetiştirilecek

Güncelleme:

Serik'te kalifiye çoban ihtiyacını gidermek amacıyla "Sürü yönetimi kursu" açıldı.

Serik'te kalifiye çoban ihtiyacını gidermek amacıyla "Sürü yönetimi kursu" açıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle 16-40 yaş arasındakilere yönelik açılan kursta 3 hafta boyunca 120 saat eğitim verilecek.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, eğitim programlarının hem istihdama hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli şekilde gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Teorik ve uygulamalı verilecek eğitimlerde çobanlara koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında bilgi verileceğini bildiren Çömezoğlu, "108 kişinin başvurduğu kurs 20 ve 25 kişilik iki grup halinde gerçekleştirilecek. Eğitimler veteriner hekimler ve ziraat mühendislerince verilecek" dedi. Başvurduğu halde kontenjan sınırından dolayı katılamayanlar için ileride yeniden kurs düzenlenebileceğini dile getiren Çömezoğlu, katılımcılara eğitimin ardından mesleki geçerliliği olan sertifika verileceğini kaydetti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sertifikalı sürü yönetimi elemanı çalıştırdığını belgeleyen ve 250 küçükbaş hayvanı bulunan işletmelere yıllık destekleme yapılacağını anlatan Çömezoğlu, kursiyerlere kursa katıldıkları her iş günü için İŞKUR tarafından maddi destek sağlanacağını, ayrıca sertifika sahibi ve 500 küçükbaş hayvanı bulunan sürü yönetim elemanına da bir 5 bin lira hibe sağlanacağını ifade etti.

Antalya Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk de çobanlığın adının yeniden konulduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında çobanların hak ve menfaatlerinin "sürü yönetimi elemanı" adı altında yeniden değerlendirmeye alınacağını söyledi. Öztürk, Türkiye'nin kırmızı et üretimindeki sıkıntısının küçükbaş yetiştiricisine verilecek önemle aşılacağını düşündüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title