Haberler

Serik'te Hdp Tabelası Gerginliği (3)

Serik KAYMAKAMI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU Serik'in Kadriye Mahallesi'nde 2 gün önce açılan HDP ilçe binasına yönelik dünkü saldırı girişimi nedeniyle olay anında orada bulunan Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Serik KAYMAKAMI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Serik'in Kadriye Mahallesi'nde 2 gün önce açılan HDP ilçe binasına yönelik dünkü saldırı girişimi nedeniyle olay anında orada bulunan Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz hakkında suç duyurusunda bulunuldu. HDP Serik İlçe Başkanı Hüseyin Rakkam ve HDP Antalya Milletvekili adayı avukat Deniz Yıldırım, dün gece saatlerinde ilçe binası önünde toplanan kalabalığın dağılması ardından Serik İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yıldırım, bir siyasi partinin faaliyetlerinin bu şekilde engellenmek istenmesinin suç oluşturduğunu ve Serik özelinde kaymakam ve emniyet müdürünün seçim güvenliğini almakla yükümlü olduğunu belirterek, "Olay anında yaşananları göz önüne aldığımızda açıkça bir görevi ihmal var. Grup, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na açıkça muhalefet ediyor ama kamu adına görev yapan kişiler eylemci grupla birlikte bize saatlerce Serik'in duyarlılığından bahsediyor" diye konuştu.

Kaymakam Rüstemoğlu ve Emniyet Müdürü İnceyavuz'un grupla birlikte kendilerine HDP levhasının indirilmesi telkininde bulunduğunu iddia eden Deniz Yıldırım, "Bu konuşmalar, grup, yetkililerin arkasında saf tutmuşken gerçekleştiriliyor. Bunu kabul etmemiz düşünülemez" dedi.

Parti olarak seçimlerin barış ortamında geçmesi için ellerinden gelen çabayı harcarken kendilerine yönelik tahammülsüzlüğün devlet eliyle körüklendiğini savunan Yıldırım, "Şu an için Serik ilçe ofisimiz kaymakamlığa emanettir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Erol Rüstemoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title