Haberler

Serik Arıtma Tesisi'nin Temeli Atıldı

Serik ilçesinde 150 bin kişi kapasiteli arıtma tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, törende yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, bu sürede ilçenin birikmiş sorunlarını çözmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde Serik'te yaşanan arıtma problemini "Facia" diye nitelendiren Türel, "Kapasitesi dolmuş, fazla elektrik parası ödememek için tesis çalıştırılmaz durumdaydı. Serik, Belek, Kadriye büyük bir tehlike ile karşı karşıyaydı. Deniz pislik içinde olacaktı. Ancak bir kriz yönetimiyle denizin kirlenmesi önledik" dedi.

Türel, kısa sürede arıtma tesisi için çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Serik ve Manavgat Arıtma Tesisleri için proje çalışmalarını tamamladık. Arıtmalar için 150 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Dışişleri ve Maliye Bakanlarımızın gayretleriyle 50 milyon liralık bir ek kaynak bu tesisler için kazandırıldı. Bu tesisin maliyeti ise 28 milyon liradır. Biz bu projeler ile yatıp kalkıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yatırımları çok yakından takip ediyor. Bir yurtdışı seyahati sonrasında sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Gece saat 01.00'i geçmişti. Cumhurbaşkanımız aradı Serik arıtmasını sordu. Dersimize iyi çalışmıştık. Cumhurbaşkanımıza projeleri hazırladık. Aralıkta ihalesini yaparak, turizm sezonuna yetiştireceğimizi söyledik. Şimdi arıtmanın temelini atıyoruz."

Turizmin bölgenin göz bebeği olduğunun altını çizen Türel, tesisin yapılmaması halinde Belek bölgesinin "bindiği dalı kesmiş olacağını" vurguladı. Türel, geçen yıl pis suyu ırmaklarda tutarak denizi kurtardıklarını anlatarak, "Deniz pislik içinde kalsaydı, bu turizmin bitmesi demekti. Yatırım zenginleşmenin tek kaynağıdır. Bu yatırım Serik ekonomisine girdi sağlıyor. Yatırım gelirse bir yer kalkınır. Bunlar Serik'in, geleceğin tarihi yatırımıdır. 150 bin kişiye hizmet verecek bir tesisinin temelini atıyoruz. Tarihi bir gün yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'ya ilgisini herkesin bildiğini vurgulayan Türel, "Antalya'nın artı bir vekiliyim" diyen bir başbakanlarının da olduğunu kaydetti.

"Serik'e değişim getirmek istiyoruz"

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık da Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek Serik'in hak ettiği hizmeti yerine getireceklerini söyledi. Verdikleri sözlerden fazlasını hayata geçireceklerini ifade eden Çalık, "Seçim beyannamemizde bulunmayan projeleri de yapacağız. Serik'e değişim getirmek istiyoruz. Serik halkı mutlu olmaya başladı" diye konuştu.

Arıtma tesisi hakkında bilgi veren ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, 150 bin kişiye hizmet verecek Serik Arıtma Tesisi'nin, 6 üniteden oluştuğunu ve 2030 yılına kadar ilçeye hizmet vereceğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra Başkan Türel, katılımcılarla tesisin temelini attı. Türel, yatırımcı firma ile erken teslim pazarlığı yaparak, 2 ayda proses suyu denize dökme sözü aldı.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya Belek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title