Haberler

Şerif Paşa'da Ramazan Bir başka Güzel

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın talimatı ile Sındırgı'da Ramazan geceleri dolu dolu geçiyor.

2007 yılında başlayan ve geleneksel hale gelen Sındırgı Belediyesi'nin Ramazan geleneklerini yaşatmak, ilçe halkına eski ramazan aylarını hatırlatmak ve çocukların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği İftar yemeği ve Ramazan Eğlencelerine vatandaş büyük ilgi gösteriyor.

Özellikle çocuklar gösterilerin başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Aileleri ile birlikte Şerif Paşa meydanını dolduran çocuklar karagöz Hacivat gösterilerini seyrediyor, ardından da orta oyunu ve çeşitli yarışmalar ile hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Teravih namazı ardından Şerif Paşa Meydanı'nda düzenlenen Sındırgı Belediyesi Ramazan Eğlencelerinde meddah, gölge oyunu gösterileri, orta oyunu, jonglör gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterileri yapılarak, yüz boyama ve eğitici - ödüllü yarışmalar ile çocukların dolu dolu bir ramazan gecesi geçirmeleri sağlanıyor.

Sındırgılıların büyük ilgi gösterdiği Ramazan programlarına katılan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Hepinizin Ramazanı Mübarek olsun. Herkesin hayrı, orucu, duaları kabul olsun. Allah bütün dualarımızı Kabe'de edilen dualar nezdinde kabul etsin. Sındırgıda eski ramazanları yaşatmak için 2007 yılında başlattığımız ve 5 yıl aradan sonra 2014 yılında tekrar geleneksel hale getirdiğimiz ramazan etkinlikleri ile faaliyet gösteriyoruz. Çocuklarımız eğitici yarışmalar ile eğlenirken ailelerimiz de manevi atmosferde çaylarını yudumluyor, sohbet ediyor. Büyükşehirlerde ne varsa Sındırgı'mızda da var. Özellikle bize bir maddi yükü de yok bu işin. Gösterilerimizi tamamen kendi personelimiz yapıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelimiz tarafından gösteriler, ilçemizdeki müzik öğretmenleri tarafından da ilahi dinletileri gerçekleştiriliyor. Sosyal belediyecilik, hizmet aşkı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.. Hep beraber ibadetimizi de, eğlencemizi de birlikteliğimizi de Allah daim etsin. Memnuniyetinizin inşallah daha üst noktalara çıkmasını sağlayacak hizmetler yapmak dileğimizle hayatımızı sürdüreceğiz. Her zaman hizmetin en iyisini sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yavaş'ın konuşmasının ardından devam eden programla yedisinden yetmişine tüm Sındırgılılar Şerif Paşa Meydanında Ramazan etkinliklerinde bol kahkaha dolu bir gece geçirerek, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Yavaş'a teşekkür etti. Etkinlikler 2009 – 2013 yılları arasında gerçekleştirilmemişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Yavaş Sındırgı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title