Haberler

Şeriat Derneği Kuruldu, Kadınlar Üye Olarak Kabul Edilmiyor

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk resmi Şeriat Derneği'ni kuran Recep Çalışkan, kadınları üye olarak kabul etmediklerini, amaçlarının Şeriat'ı getirmek değil anlatabilmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk resmi Şeriat Derneği kuruldu.

Yeni kurulan Şeriat Derneği'nin başkanı Recep Çalışkan neden böyle bir dernek kurduklarını ve amaçlarını anlattı.

İşte Türkiye'nin ilk yasal Şeriat Derneği'nin Başkanı Recep Çalışkan'ın söyledikleri...

"Şeriat'ı zorla tanıtacağız" dediniz mi?

Öyle bir şey söyler miyim? Haberleri okuyunca röportaj yaptığım muhabiri aradım. "Öyle bir şey yazmadım" dedi, yazdığı metni gönderdi. Metinde öyle bir cümle yok. Charlie Hebdo saldırganlarını aklayacak bir cümle de sarf etmedik. İslam'da insan öldürmek kitabın neresinde yazıyor? Bizim herhangi bir örgütle bağlantımız yok.

Şeriat Derneği'nin amacı Şeriat'ı getirmek değilse, ne?

Şeriat'ın ne demek olduğunu Müslümanlar bile bilmiyor. Biz bunu anlatabilmek için Şeriat Derneği'ni kurduk. Şeriat'ın rejimle ya da yönetimle işi olmaz. Her Müslüman'ın Şeriat'ı zaten kendi bünyesinde yaşaması gerekir. Kendi Şeriat'ını yaşayabiliyorsan, dürüst olabiliyorsan, insanlara zarar vermiyorsan sen zaten Şeriat'la yaşıyorsun. Bu derneği kurmaktaki diğer bir amacımız da, İslam karşıtı gruplarla mücadele etmek.

"ATEİZM DERNEĞİ'NE İZİN VERİLİYOR DA ŞERİAT DERNEĞİ'NE NEDEN VERİLMESİN?"

Kim o gruplar, bu derneği kime karşı kurma ihtiyacı hissettiniz?

Türkiye'de Ateizm Derneği'ne yasal olarak izin veriliyor da Şeriat Derneği'ne neden verilmesin? Bu sorunun akabinde yasal başvurumuzu yaptık. Valilik 6 ay boyunca örgüt bağlantısı ve diğer bilgileri araştırdı. Herhangi bir örgüte bağlı olmadığımız tespit edilince yasal izin çıktı. Derneğimizin amacı tüzüğümüzde yazılıdır; Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Anayasa'ya aykırı bir şey yapmıyoruz.

Yani Şeriat Derneği kurmaya Ateizm Derneği'nin kurulduğunu öğrenince mi karar verdiniz?

Bizim kitabımızda "İnsanoğlu başıboş bırakılacağını, 'iman ettik' diyerek Cennet'e girebileceğini mi zannetti?" der. Vatandaş olarak konuştuğumda, iki kişi beni dinler ve gider. Dernek olduğumuz zaman İslam karşıtı gruplarla mücadele edebiliriz, sesimizi daha çok duyurabiliriz ve bilgiyi daha rahat aktarabiliriz.

"MEDYA BİZİ BAŞTAN KARALADI"

Siz kimsiniz, dini bilginizi nereden aldınız?

Bu işe Allah'ın izniyle soyunduk. Kur'an-ı Kerim üzerine 20 yıldır çalışma yapıyorum. Ortaokul mezunuyum, 38 yaşındayım.

Yeni açıldınız ama dernekte kaç kişi var?

Şu anda 7 kişiyiz. Bu duyuru zamanıydı ama medya bizi baştan karaladı; bunu beklemiyordum. Yedek üye sayısını tamamlayınca kongreye gideceğiz.

Derneğin referans aldığı kitaplar neler?

Kur'an-ı Kerim, İslam Tarihi ve Sünnet kitapları dışında kitap kabul etmiyoruz.

"DEVLETTEN Mİ KORKACAĞIM YOKSA ALLAH'TAN MI?"

"Şeriat'ın rejimle ya da yönetimle işi olmaz" dediniz ama Kur'an-ı Kerim'deki haliyle siyasal bir "İslam Şeriatı" emredilmiyor mu?

Öyle bir şey yok! Şeriat yol ve kural demektir. Biz, yönetim şekli Şeriat olsun demiyoruz. Şunu düşünün: Kişi ibadetini düzgün ve içinden gelerek yapmadıktan sonra devlet zorlasa ne olur, zorlamasa ne olur?

O zaman laik düzende de kişilerin Şeriat yolunda yaşayabileceğini söylüyorsunuz, değil mi?
Namaz kılmadığım için devletten mi korkacağım yoksa Allah'tan mı? Devletten korkarsam devlete ibadet etmiş olurum. Allah'a ibadet eden yalnız Allah'tan korkar.

"YARATICIMIZ HAKKINDA İLERİ GERİ KONUŞULMAYACAK"

O zaman son tahlilde Ateizm Derneği'nin de bu sistem içinde var olmasını kendi içinizde kabul edebiliyorsunuz demektir, değil mi?

Dernek kurabilirler. Biz onlara, onlar bize karışmadığı sürece olabilir. Onlar Allah'a inanmıyorlarsa da bize saygı duyacaklar. Bizim yaratıcımız hakkında ileri geri konuşulmayacak.

İnanmama hakkını tanıyor musunuz?

İslam'da inanmayanları inanmaya zorlama diye bir şey yoktur.

Size göre Cihat nedir?

O Kur'an ile yapılan cihattır. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiği zaman Gayrimüslimlere zulüm etti mi? Etmedi, çünkü kitap buna izin vermez.

Ama Cihat'ın anlamlarından biri inançsızlarla ve İslam düşmanları ile fiziksel savaş anlamına geliyor.

Cihat, silahı alıp "Allahu ekber" diyerek insan öldürmek değildir. "Bir insanı öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir." Ancak inanmayalar sizinle savaşırsa, siz de onlarla savaşın, diyor dinimiz.

"HZ. MUHAMMED GELSE HANGİ DEVLETİN BAŞINA GEÇEBİLİR"

Sizce bir gün Türkiye'ye Şeriat düzeni gelecek mi?

Dünyada 1,6 milyar Müslüman var. Önce onların bir araya gelmesi lazım. Ümmet bir araya geldikten sonra bir Müslüman'ın başına gelen bütün Müslümanlar'ın başına gelmiş sayılacak. Tek devlet olunacak ve Şeriat kuralları bu şekilde geçerli olacak.
1,6 milyar insanın bir araya gelmesi zor. Bu olmadan uygulanması mümkün mü?

Değil. Hazreti Muhammed gelse hangi İslam Devleti'nin başına geçebilir? Hiçbirine geçemez çünkü ümmetin tek olması lazım. Oysa her şey parça parça oldu. Müslüman, Müslüman'ı "Allahu ekber" diyerek öldürüyor. Mesela İran'daki Şeriat, Şeriat değil; bu İslam'a uygun değil. Müslümanlar bir çatı altından toplanacak, İslam birliği, tek birlik olacak ve kanunlar düzenlenecek. Şeriat budur.

İran'daki rejim neden İslam'a uygun değil?

Bana "Zina yapan kadın öldürülür" diye bir ayet getirin, bu işi bırakırım. Öyle bir hayat yok; bu bir uydurma. Ama örneğin Şeriat, Özgecan Aslan'ın katili için "derhal idam edin" der. Bunda ne var? Özgecan'ın katili yaşadığı için ben rahat uyuyamıyorum. Benim de depremde iki kız evladım öldü. Her gün onları düşünüp ağlıyorum, saçlarım beyazladı. Özgecan'ın ailesinin ne hissettiğini anlayabiliyorum. Ya da hırsızlık... Siz emek harcıyorsunuz, para kazanıyorsunuz; ben de kapınızı kırıp bütün birikiminizi çalıyorum. Şeriat burada sizin hakkınızı koruyor. Burada yanlış bir şey mi var?

"DİĞER KİTAPLARIN HÜKMÜ BİTMİŞTİR"

Dünyada Müslüman olmayan 6 milyara yakın insan var. Bu kadar insanın doğrudan Cehennem'e gidecek olma fikri tuhaf değil mi?

Sizi yaratan Allah sizden ne istiyor, bunu bileceksiniz.

Ama Allah tek ve tüm kitapları da O gönderdi, değil mi?

Diğer kitapların hükmü bitmiştir. Kafir, müşrik, fasık, mürted, münafık olabilirsiniz ya da mümin olursunuz. Mümin olursanız Cennet'e gidersiniz. Diğerlerinden biri olursanız, kafirlerden de aşağıya gidersiniz. Diğer kitapların yolları yanlıştır. Bu Allah'la onların arasında olan konu.

"NEREDE BİR REZALET VAR, O TAŞIN ALTINDAN MÜSLÜMAN ÇIKIYOR"

Yani kişiler kişilere karışamaz, değil mi?

"İnanmayan gayrimüslimlere zekat verin ki İslam'a kalpleri ısınsın" diye bir hadis var. İslam'ın derininde yumuşaklık var. Ama bugün Müslüman, Müslüman'a zulüm ediyor, öldürüyor. Böyle olmaz ki! Nerede bir rezalet var, o taşın altından Müslüman çıkıyor. Allah, "Benim adıma insanları dolandırma" diyor. Sen yaptığın kötülükler için ne hakla Allah'ın adını kullanıyorsun! Beni perişan ettiler.

Kendinizi Türkiye'de özgür hissediyor musunuz?

Basından dolayı kendimi özgür hissetmiyorum.

Basın ne yaptı?

Ateistler "Allah var da inanmadık mı" diyorlar; onlara ses yok. Biz konuşunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu ayrımcılıktır.

Ateizm Derneği açıldığında kurucusuyla röportaj yaptım, şimdi de sizinle de yapıyorum. Bu hayli eşitlikçi bir tutum değil mi?

Genelde böyle olmuyor. Ateizm Derneği'nden kişiler televizyonlarda, "Allah yok" diyorlar ama karşısında dini anlatacak kimse olmuyor. Ben sizin inancınıza dahilsem beni kabul edeceksiniz, dahil değilsem etmeyeceksiniz. Böyle bir şey olur mu?

"KADINLAR DERNEĞE ÜYE OLAMAZ"

Peki. Bir kadın sizin derneğinize üye olabilir mi?

Olamaz.

Neden?

Şu an için müsait değiliz ama ilerleyen zamanlarda derneğimiz genişlerse kadınlar için bir şube açabiliriz.

Aynı alanda çalışamayacağınız için mi üye olamazlar?

Dinimize göre nikahsız erkek ve kadın aynı ortamda kalamaz.

İstanbul'da olsaydınız benimle bu röportajı yüzyüze yapmayı ret mi edecektiniz?

Bu zarurettir. Size röportaj verir giderim ama aynı odada saatlerce duramam.

"ALLAH, 4 KADINLA EVLENMEYİ EMRETMİŞSE BİR BİLDİĞİ VARDIR"

Açık giyinen kadınlardan kişisel olarak rahatsız oluyor musunuz?

Bir hanım "Müslüman'ım" diyorsa, kitapta örtünmesi yazıyor; örtünürse görevini yapmış olur. Derse ki, "Ben Allah'a muhalefetim, örtünmem" o kadın müşrik olur. İsterse başını açsın, isterse mini etek giysin benden korktuğu için değil, Allah'tan korktuğu için kendisi düzeltsin.

Peki 4 kadınla evlenme konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Allah emretmişse bir bildiği vardır. Bir insan evliyse ve hanımı örneğin hastaysa, kişi bu kadınla ilişki yaşayamaz. Evlenmek o adamın hakkı değil midir? Adam evlenmeden zina yapsa, düşüp kalksa bunun hesabını Allah'a veremez.

Ya erkek hastaysa, kadın ne yapacak?

Kocasından onu boşamasını talep edebilir.

"ERKEKLER, KADINLARDAN ÜSTÜN YARATILMIŞTIR"

Ama bu...

Ayet'e göre erkekler üstün yaratılmıştır. NİSÂ Suresi 34. ayette Allah, "Erkekler, kadınlar üzerinde hakim dururlar" der. İyi olan kadın, itaatkar kadındır. Kadın bir hata yapıyorsa önce güzel bir dille nasihat edeceksin. Anlamazsa onu yatakta yalnız bırakacaksın. Eğer erkeğe itaat ederse, kadınları incitmek için bahane aranmaz. Yaratılış olarak erkek üstündür ama hak olarak eşit olabilir; ona bir şey diyemem.

Anlıyorum. Bu derneği Türkiye'ye yaymaya çalışacaksınız değil mi?

Yurtiçi ve yurtdışı şube isteyenlere vereceğiz. Derneğimize Müslümanların sahip çıkmalarını, destek vermelerini, üye olmalarını istiyoruz. Allah, "Müminler öyle kimselerdir ki, kötülüğü iyilikle savarlar" der. Siz bana kötülük yapsanız bile, ben size iyilik yapacağım ki bana karşı düşünceleriniz değişebilsin. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Charlie Hebdo İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (87)

hakan niğde:

Yaşasın şeriat

11
17
yanıtYanıtla
.....:

istiyorsan çok git arabistan da yaşa da gör ibibik kafalı

yanıt13
yanıt9
eabia sultanım aydemir:

asıl sengit batılı ülkelere turkiyede şeriatı isteyenlerin daha da cok yaşama hakkı var bizler osmanlı torunlarıyız sen seytanın torunlarısın dunbuk yürüüüü israileee

yanıt2
yanıt1
MetemobilWeb@haberler.com:

Atatürk bir gün geri dönecektir ve sizler gibi seriatlari geri zekalilari ortadan silme zamani gelecek ya türkiyeden defolup kacacaksiniz yada haliniz cok kötü olacaktir.

16
12
yanıtYanıtla
....m@m.m:

Aloo o öldü öldü uyanın artık putlaştırdınız adamı

yanıt5
yanıt10
aynurmobilWeb@haberler.com:

Ne şeratı ya .bunlar derneklerde beyin yıkayıp ışid barbarlarına elaman yolluyacaklar.herşey sermaye üzerinden dönüyor.beyni olan inancıda bilir.imanıda bilir .sanki orta çağda yaşıiyoruz

18
7
yanıtYanıtla
BİRİSİ:

İŞİD SEN SVE SENİN GİBİLERDİR BAKSANA ADAM İNSAN ÖLDÜRMENİN HARAM OLDUĞUNU DEMİŞ SEN ANLAMADAN DİNLEMEDEN SIKMIŞSIN

yanıt0
yanıt2
CAN DERSİMLİ:

BUNLAR AKP DESTEĞİYLE KURULUYOR İSTANBULUN GÖBEĞİNDE İŞİD DERNEK KURUP GECELER DÜZENLERKEN BUNLARIN EKSİK KALMASI DÜŞÜNÜLEMEZDİ. ŞERİATI İSLAMI İŞİD DENEN YARATIKLAR HER GÜN GÖSTERİYOR SİZE GEREK YOK.

9
13
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ANGUSA BENZİYOR KURBANDA ORTAK OLUNUR.

10
11
yanıtYanıtla
oğuz:

helal kardeşime destekliyoruz inşallah el birliğiyle getireceğiz şeriatı kesin gelecek bakalım artık insanlar böyle rahat suç işleyebileceklermi

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title