Haberler

Seri Katilin Yargılanmasına Devam Edildi

İzmir'de, üç gün içinde üç kişiyi öldüren Hamdi Ayri'nin yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de, üç gün içinde üç kişiyi öldüren Hamdi Ayri'nin yargılanmasına devam edildi. Ayri'nin katılmadığı duruşma, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesi beklenen raporun henüz ulaşmaması nedeniyle ertelendi.

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugün yapılan 8'inci duruşmasına, tutuklu sanık Hamdi Ayri katılmazken, ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşma öncesi İzmir Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, basın açıklaması yaptı. Aralarında tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi E.E.'nin de bulunduğu grup, Kadın cinayetlerine dur denilsin, Kadın cinayet zanlılarına indirim değil ağır ceza verilsin sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Sanem Denizkural, 8'inci duruşması yapılan davada arpa boyu kadar yol alınmadığını ileri sürerek, Platform olarak geçtiğimiz mart ayında TBMM'ye gönderdiğimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gündeme taşınan yasa tasarımız, dün (çarşamba) Bakanlar Kurulu'ndan geri döndü. Gerekçesi ise yakın ilişki yaşayan kadınlara da koruma veren yasa maddesi. Yani nikahsız yaşayan, sevgili ilişkisi olan kadınların koruma altına alınamayacağı. Şike, bedelli askerlik gibi yasalar bir haftada çıkarılırken, kadın cinayetlerini durdurmak üzere sunulan yasanın aylarca bekletilip geri çevrilmesi çok düşündürücüdür dedi.

Yaklaşık 25 dakika süren duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müdahallik talebi, mahkemece reddedildi. Duruşma, sanık Ayri'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelmemesi nedeniyle 2012 Mart ayına ertelendi.

İDAM CEZASI GETİRİLMELİ

Duruşmanın ardından platform üyeleri ve ölenlerin yakınları, protesto eyleminde bulundu. Öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice Ayla, Kızım öldüğüyle kaldı. Bizim yanımızda kimse yok. Adalette bizden yana değil dedi. Baba Sertel Ayla ise, caydırıcı olması açısından idam cezasının geri getirilmesini istedi. Öldürülenlerden bankada çalışan Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar da, sanığın takım elbiseye duruşmaya girmesinin, iyi hal olamayacağını dile getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde garsonluk yapan Hamdi Ayri (27), ilk cinayetini, geçtiğimiz yıl 25 Nisan'da, bir banka şubesinde çalışan Esra Yaşar'ı (27), İzmir'in Balçova İlçesi Çağdaş Caddesi, 5 numara önünde gece misafirlikten evine dönerken öldürerek işledi. Ayri, başına tabancayla ateş ettiği genç kadının cep telefonu ve içerisinde şahsi eşyaları ile parası bulunan cüzdanı da alıp kaçtı. Hamdi Ayri, bir gün sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı (22) aynı şekilde öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ve içerisinde para ile şahsi eşyaları bulunan cüzdanını alıp kaçtı. Ayri, son olarak, cinsel ilişkiye girmek için anlaştığı 'Azra' takma isimli travesti Mustafa Has'ı (30), Kemeraltı Çarşısı'nda, otomobilinde başına tek el ateş ederek öldürdü. Hamdi Ayri, Has'ın cep telefonu ve şahsi eşyaları bulunan cüzdanı da aldı. Seri cinayetlerin sanığı Hamdi Ayrı, olay yerinden kaçarken, cinayeti işlediği yere yakın bazı işyeri güvenlik kameralarınca görüntülendi. Ayrıca Has'tan çaldığı telefonu Çankaya semtinde, ikinci el cep telefonu satın alan bir işyerine sattığı belirlendi. Kimliği belirlenen Ayri, saklanmak için gittiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yakalanıp İzmir'e getirildi. Tutuklanan Ayri hakkında, üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title