Haberler

Seri Katile Üç Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis (2)

Seri KATİLE ÜÇ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS (2)

DURUŞMAYA AİLELER DE KATILDI

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına sanık Hamdi Ayri (29) ile avukatı Mert Çelikdemir, ölen Ayşe Selen Ayla'nın babası Sertel Ayla, annesi Hatice Ayla, Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar, ablası Tuğçe Tuba Yaşar, müdahillik talepleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri avukat Birsel Kurt, Siyah Pembe Üçgen Derneği avukatı Kerem Dikmen ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Sanem Deniz Kural katıldı. Polis, adliye dışında ve duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

"SÖYLEYECEĞİM BİR ŞEY YOK"

Duruşma savcısı İbrahim Engin, beş sayfadan oluşan son iddialarını mahkemeye sundu. Savcı Engin, sanığın olayda kullandığı silahı, Bodrum'da yemek yediği restoranın sahibi A.B.'nin işyerinin camını kırıp çaldığını, Adli Tıp Kurumu raporuna göre de, üç kişiyi aynı silahla başlarından birer kurşunla vurup öldürdüğünü, cep telefonlarını gasp ettiğini belirtti. Toplanan deliller, dinlenen tanık ifadelerine göre, sanığın üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı Engin, adli emanette bulunan delillerden lazım olanların saklanmasını, olmayanların ise imhasına karar verilmesini, ayrıca olayda kullanılan silahın da karar kesinleştikten sonra sahibine iadesini istedi. Mahkeme başkanı sanık Hamdi Ayri'ye bir diyeceği olup olmadığını sordu. Hamdi Ayri de "Söyleyeceğim bir şeyim yok" dedi. Mahkeme heyeti 10 dakikalık aranın ardından sanık Hamdi Ayri hakkındaki mahkumiyet kararını verdi.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALMIŞTI

Seri katil Hamdi Ayri'ye ilk ceza hırsızlıktan verilmişti. Ayri, bir ilaç firmasında çalışan tıbbi mümessil Bilge Şahin'in otomobilinden çantasını çaldığı iddiasıyla İzmir 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davada, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hamdi Ayri, ikinci cezayı yaralama suçundan almıştı. Ayri, üniversite öğrencisi Derya Bakçek'i bıçakla yaraladığı iddiasıyla İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile çocuklarını kaybeden aileler, duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup, üzerinde Hamdi Ayri'nin öldürdüğü üç kişinin fotoğrafları bulunan "Her an öldürülebiliriz. Çünkü nefrete bahane çok" yazan siyah tişörtleri giydi. Grup, adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Müge Yıldız, "Bizler burada kadın cinayetlerine karşı toplanmış bulunmaktayız. Her gün artan cinayetle yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Kadın katillerine verilen cezalarda, 'haksız tahrik', 'iyi hal', 'gelecek', 'etkin pişmanlık' gibi pek çok gerekçe gösterilerek sürekli ceza indirimi uygulanıyor. Bugün birçok kadın, cinsiyetinden, cinsel yöneliminden ötürü her türlü şiddetin ve cinayetlerin kurbanı olmaktadır. Bizler 'kadın dostu kent' olarak sunulmaya çalışılan İzmir'de de şiddet görüyor, öldürülüyoruz. 2010'un Nisan ayında İzmir'de öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Mustafa Has'ın tek suçları kadın olmalarıydı" dedi.

"İDAM GERİ GELSİN"

Ölen kızı Ayşe Selen Ayla'nın fotoğrafı bulunan siyah tişört giyen anne Hatice Selen Ayla, baba Serter Selen ve ölen diğer genç kız Esra Yaşar'ın ablası Tuba Yaşar, milletvekillerine seslenerek, idam cezasının geri getirilmesini istedi. Hatice Selen Ayla, "Üç günde üç kurşunla pırıl pırıl gençler yaşamdan koparılarak bir insanlık suçu işlenmiştir ve asıl suçlu Ceza Muhakemesi Kanunu'dur. Asıl suçlu AB kriterleridir. Asıl suçlu gözleri var görmeyen, kulakları var duymayan, dilleri var söylemeyen, AB kriterlerine sığınıp idam cezasını geri getirmeyen zihniyettir" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Engin Ayşe Selen Dikmen İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title