Haberler

Şereflikoçhisar'da Yemek Yarışması Düzenlenecek

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, ilçeye özgü bir yiyeceğin belirlenmesi için yemek yarışması düzenlenecek.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde, ilçeye özgü bir yiyeceğin belirlenmesi için yemek yarışması düzenlenecek.

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanlığı tarafından başlatılan ilçeye özgü marka yemek arayışı, düzenlenecek olan yarışma ile neticelendirilecek.

Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye özgü marka yemeğin oluşturulabilmesi için çok sayıda öneri aldıklarını aktardı.

Tekin, "Hemşehrilerimiz ilçemizden, Avrupa'dan, ilçe dışından önerilerini sundular. Bu bizi çok mutlu etti. Öneriler arasında bir jüri oluşturup yemek yarışması yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bu süreçte görüş ve önerilerin kendilerinde fikirler oluşturduğunu da anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Biz bunları 3 kategoriye ayırdık. Yol boyu ticarileşmiş markalaşmış ürün, eski lezzetlerimiz, ev yemeklerimiz ve tatlılarımız ve şu an yapılmaya devam eden bize ait veya dışarıda da kullanılan yemek çeşitlerimiz. İlk üçe girenlere ödül vermeyi, bu yemeklerin gelişmesini ve yaşamasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda jüri oluşturarak baharda şenlik şeklinde bu yemekleri sunmak istiyoruz."

Açıklamada, ilçeye özgü belirlenecek Koçhisar köftesinin de çarşı merkezinde vatandaşlara ikram edileceği ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şereflikoçhisar Yasin Tekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title