Haberler

Serebral Palsili Çocuklara Eğitim Destek Projesi

Serebral Palsili Çocuklar Derneğince (SERÇEV) "Çoklu Engelliler İçin Ulusal Eğitim Sistemi ve Kalkınma Modeli Projesi" kapsamında çalıştay düzenlendi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneğince (SERÇEV) "Çoklu Engelliler İçin Ulusal Eğitim Sistemi ve Kalkınma Modeli Projesi" kapsamında çalıştay düzenlendi.

SERÇEV koordinatörlüğünde, Ankara Kalkınma Ajansının mali desteği ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ortaklığı ile hayata geçirilen proje çerçevesindeki çalıştay, Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi.

Dokuz ay sürmesi planlanan çalıştayda, birden fazla engeli olan çocukların eğitim süreçlerinde yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerileri ele alındı.

SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde eğitim gören serebral palsili çocukların eğitimlerinde ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunların engellenmesini amaçladıklarını ifade etti.

Ersoy, engelli çocukların meslek sahibi olmalarına giden yolda kaynaştırma eğitimini doğru değerlendirmenin önemine değindi.

Proje koordinatörü İbrahim Arslan ise kaynaştırma eğitimi sürecinde niçin başarılı olunması gerektiğini içeren bir sunum yaptı.

Alanında uzman bilim insanlarının sunum yaptığı çalıştaya, çok sayıda engelli çocuk ve aileleri de destek verdi.

Proje ile okul çağındaki çoklu engeli olan bireylerin okullaşma oranının artması, bu öğrencilerin kaynaştırma eğitimlerinde öğretmenlere rehberlik edebilecek yayın ve görsel medyanın hazırlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title