Haberler

Serdivan Kentsel Otomasyon Sistemindeki Veri Toplama Çalışmaları Tamamlandı

Serdivan Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Serdivan Kentsel Otomasyon Sistemi’nde (SEKOS) veri toplama çalışmaları tamamlandı.

Serdivan Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Serdivan Kentsel Otomasyon Sistemi'nde (SEKOS) veri toplama çalışmaları tamamlandı.

Proje kapsamında Serdivan'daki tüm bina, sokak ve yolların fotoğraflanarak veri tabanına aktarıldığını belirten Başkan Alemdar, "Amacımız, elde ettiğimiz verilerle kentsel sorunları daha iyi analiz ederek vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet vermektir. " dedi. 24 öğrenci ile 49 günde, Serdivan'daki 1936 sokağın kontrol edilerek ve fotoğraflanarak otomasyon sistemine kaydedildiğine değinen Başkan Alemdar, sokak çalışmalarının yanı sıra 20 bin binanın fonksiyonlarının da belirlendiğini ifade etti. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SEKOS projesinin çözüm ortağı olan SAÜ Coğrafya Bölümü öğrencilerine, 49 gün boyunca göstermiş oldukları özveri ve üstün başarıdan dolayı teşekkür ederek, sertifika takdim etti. Başkan Alemdar öğrencilere, üniversiteyi sadece mezun olmak için bir araç olarak görmemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bulunduğunuz coğrafyanın, taşıdığınız kimliğin ve gölgesinde yaşadığınız bayrağın gücünü asla aklınızdan çıkarmayın" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Yusuf Alemdar Serdivan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title