Haberler

Serdivan'ın İçme Suyuna 35 Milyonluk Yatırım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti Serdivan ilçe teşkilatı ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, AK Parti Serdivan ilçe teşkilatı ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Serdivan İlçe Teşkilat Binasında gerçekleştirilen programda şehir genelinde devam eden ve tamamlanan altyapı yatırımları ile ilgili sunum yapan Keleş, ilçede hayata geçirilecek yeni içme suyu çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti.

Keleş, Serdivan bölgesine hizmet sunacak içme suyu projesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Su kayıplarının önüne geçecek ve içmesuyu kalitesini güvence altına alacak proje kapsamında 17 mahallenin içme suyu hattını tamamen yenileceğiz. Bölgeye içme suyu ve abone bağlantıları dahil olmak üzere 300 kilometre içmee suyu ve 13 kilometre yağmur suyu hattı inşa edeceğiz. Projemizin toplam maliyeti ise yaklaşık 35 milyon lira." diye konuştu.

İçme suyu ve altyapı konusunda çok önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Keleş, şehre dünya standartlarının üzerinde su ulaştırabilmek için ileri teknolojiye sahip içme suyu arıtma tesisleri inşa ettiklerini belirtti.

Keleş, 4. Çelik İsale hattını devreye alarak, isale kaynaklı su kesintilerinin önüne geçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, ADASU HES'i inşa ettik. HES ile tükettiğimiz enerjiyi üretiyoruz. SASKİ olarak sadece Sapanca Gölü'ne alternatif kaynaklar oluşturmak için baraj inşa ediyoruz. Bu kapsamda şehrimizin güneyinde 100 milyonluk yatırım ile Akçay Barajı'nı inşa ediyoruz. Ayrıca Karasu ve Kocaali bölgesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Çamdağı Barajı'nın de proje hazırlıkları devam ediyor. Hayata geçireceğimiz barajlar inşa ettiğimiz içme suyu hatları ve içme suyu arıtma tesisleri ile entegre olacak."

-Su kayıplarının önüne geçilecek

Keleş, vatandaşların herhangi bir sorun yaşamamaları adına büyükşehir belediyesi ile koordineli olarak çalışacaklarını vurguladı.

Çalışma alanı haricindeki bölgelerin kesinti yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını ifade eden Keleş, "Birden fazla ekip ile farklı noktalarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hat imalatının ardından hemen dolguya geçilecek. Projemiz ile Serdivan'ın içme suyu hattını tamamen yenilemiş olacağız. Çalışmalarımız tamamlanmasıyla şebeke kaynaklı su kayıplarının önüne de geçilecek" ifadesini kullandı.

Rüstem Keleş'in ardından söz alan meclis ve teşkilat üyeleri SASKİ'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ise, "SASKİ'nin hizmetlerinden çok memnun olduklarını, şehrin geleceği için içme suyu yatırımlarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rüstem Keleş AK Parti Serdivan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title