Haberler

Serdar Tuncer: Babamızın Duasını Alalım

Güncelleme:

TV Programcısı Serdar Tuncer, Bağcılar'da bir araya geldiği ilçe sakinlerine unutulmaz bir şiir gecesi yaşattı.


Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı, şiir, Kur'an, dua, sohbet programlarıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Bağcılar Meydanı'ndaki Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Şiir Dinletisi Programı'na konuk olan TV Programcısı Serdar Tuncer söyleşi ile süslediği programını okuduğu Naat-ı Şerif ve şiirlerle renklendirdi.

Programı izlemek için Bağcılar Meydanı'nı dolduran ilçe sakinlerine, "Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed (s.a.v)"Naat-ı Şerif'ini okuyarak 'merhaba' diyen Tuncer, ardından "Ya Resulullah (s.a.v)" adlı İlahi'nin güftesini okudu.

"BABAMIZIN DUASINI ALALIM"

Radyo Viva'dan Hopdedik Ayhan'ın sunduğu programda hayranlarıyla sohbet eden Tuncer, duygularını şöyle ifade etti: "Bağcılar'da bu coşku, ilgi ve sevgiyi görünce, içimden 'Bağcılar bizi biz de Bağcılar'ı severiz' diye geçiriyorum. Ramazan ayı günahların affedildiği, şeytanların bağlandığı cennetin kapılarının açıldığı mübarek aydır. Babamıza ve annemize hizmette hürmet edelim. Peygamber Efendimiz(s.a.v), 'babanın evladına duası, peygamberin ümmetine yaptığı dua gibidir' diye buyurmuştur. Babalar şefkatlidir, merhametlidir. Evlatlarını çok severler. Babamızın duasını almayı ihmal etmeyelim."

Naat-ı Şerif'in inananlar için önemine ve etkisine de dikkat çeken Tuncer, 'Peygamber Efendimiz'in (s.a.v), huzurundaymışım gibi dinlemesini çok iyi bilirim." dedi. Günahlardan arınmanın ve tövbe etmenin de müminler için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Tuncer, "Allah'ın (c.c) Elçisi Peygamberimiz, 'kul tövbe edince Allah ne kadar sevinir, biliyor musunuz?' diye buyurmuştur. Allah(c.c.), tövbe kapısını hep açık tutmaktadır." diye konuştu.

"GÖNÜLLERE HİTAP EDEN ŞİİRLERDEN BİR DEMET SUNDU"

Yıllardır gönüllere hitap şiirlerden bir demet sunan Tuncer, programın ilerleyen dakikalarında Kanuni Sultan Süleyman'ın, Abdülhakim Arvasi'nin, Necip Fazıl Kısakürek'in, Arif Nihat Asya ve Mehmet Akif Ersoy'un unutulmaz eserlerini seslendirdi. Müzik dinletisi eşliğinde programını devam ettiren Tuncer, sohbetinde Kısakürek'in, Abdülhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra dilden dile yayılan gönüllere hitap eden şiirler kaleme aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Bağcılar Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title