Haberler

Serbest Tüketici Portalına Girişte Kuralları Epiaş Belirleyecek

Serbest elektrik tüketicileri, abonelikleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı portala, kuralları Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) tarafından belirlenen yöntemle ulaşacak.

Serbest elektrik tüketicileri, abonelikleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı portala, kuralları Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) tarafından belirlenen yöntemle ulaşacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, serbest elektrik tüketicileri, hali hazırda seçtikleri tedarikçiye ilişkin bilgilerle kendi aboneliklerine ilişkin bilgilerin yer aldığı "serbest tüketici portalı"na, kuralları EPİAŞ tarafından belirlenen yöntemle erişecek.

EPİAŞ, serbest tüketici portalına erişecek tüketicilerin kimliklerinin doğrulanmasını teminen, ilgili diğer kurum ve kuruluşlara ait elektronik platformları kullanabilecek.

Söz konusu portal kapsamında sunulan bilgilerin bir bölümü ya da tamamı ayrıca e-Devlet üzerinden de sunulabilecek.

Serbest tüketim noktasının tahliyesi

Bir tüketim noktasının, serbest tüketici tarafından tahliye edilmesi durumunda, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından tespitin yapıldığı tarihte sayaç okuması yapılacak ve bu okuma, son okuma olarak kabul edilecek.

Serbest tüketicinin mevcut tedarikçisinin portföyünden çıkarılması işlemi, TEİAŞ veya ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından Piyasa Yönetim Sistemi üzerinden başlatılacak ve mevcut tedarikçi tarafından reddedilmediği takdirde herhangi bir süre beklenmeden onaylanmış sayılacak. Daha önceki düzenlemede tedarikçilere red işlemi için 5 iş günü süre tanınıyordu.

Söz konusu işlemde mevcut tedarikçilerin sadece tahliye işleminin gerçekleşmediği veya tüketim noktasını devralan yeni kişiyle ikili anlaşması olduğu gerekçesiyle reddedebilmesi uygulamasına devam edilecek. Bu uygulamaya ek olarak EPİAŞ, bu işlemlere ilişkin süreci belirleyerek duyuracak ve serbest tüketici veri tabanında gerekli güncellemeleri yapacak.

EPDK'nın serbest tüketici limitini 2017 yılı için 2 bin 400 kilovatsaate düşürmesiyle, aylık faturası yaklaşık 82 lira ve üzerinde olan elektrik tüketicileri, elektriğini istediği tedarikçiden alma hakkına sahip olabiliyor. Bu haktan yararlanmak isteyen tüketiciler, tedarikçilerle sözleşme imzalayarak elektrik hizmeti alıyor.

Söz konusu yönetmelik, 1 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title