Haberler

Musul'da Rehin Alınanlar Türkiye'de

Güncelleme:

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır'ın ailesinde sevinç hakim.

Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır'ın Kırklareli'ndeki ailesinde sevinç hakim.

Bakır'ın serbest kaldığını öğrenen yakınları, ailenin İstasyon Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti.

Baba Nazmi Bakır, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun serbest kaldığını televizyon izlerken öğrendiğini söyledi. Çok heyecanlı olduklarını belirten Bakır, oğluna kavuşacağı zamanı beklediğini ifade etti.

Oğlunu karşılamak üzere İstanbul'a gideceklerini dile getiren Bakır, ''Bizim için bayram oldu, çok mutluyum. Oğluma kavuşacağımı biliyordum. Akşam sanki içime doğdu. Sabah da televizyonda haberleri izlerken öğrendim. Oğlumu televizyonda gördüm. Takım elbise giydirmişler. Çok büyük bir mutluluk oldu" şeklinde konuştu.

Anne Ayşe Bakır da çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Çok şükür, Allahım'a hamdolsun" ifadelerini kullandı.

"DUALARIMIZ KABUL OLDU"

Bakır'ın eşi Zehra Bakır ise çok sevinçli olduklarını bildirdi. Eşiyle telefonla görüştüğünü belirten Bakır, "Çok heyecan var. Dualarımız kabul oldu. Güveniyorduk zaten geleceklerine ama günü belli değildi. Çok şükür o gün geldi. Telefonla görüştük. Eşim bana 'Urfa'dayız bekliyoruz. Merak etme iyiyiz' dedi. İlk sözleri 'İyiyiz çok şükür kurtulduk' oldu. Sabrettik ve kavuşacağız" diye konuştu.

Bakır'ın 3 yaşındaki çocuğu Esat Bakır da babasının kendisine Japon balığı getirmesini beklediğini ifade etti.

Bakır ailesi, açıklamanın ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne ait otomobille İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Türkiye Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title