Haberler

Şerafettin Elçi'nin Kızı, Davutoğlu'na Danışman Oldu / Şerafettin Elçi Kimdir ?

Güncelleme:

Etyen Mahçupyan'dan sonra Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışman olarak atandı.

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden merhum Şerafettin Elçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışmanlık görevine getirildi. Coşkun daha önce CNN Türk, Reuters Ajansı ve CNBC -e televizyonunda görev yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na da; Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun eşi Ayşe Sinirlioğlu resmen atandı.

MAHÇUPYAN DA A TAKIMINA GİRMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde A takımına sürpriz bir ismi daha dahil etmişti. Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, Davutoğlu'nun başdanışmanı olmuştu.

İşte Resmi Gazete'de yer alan atama listesi...

Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ile çeşitli bakanlıklara ait atama kararları Resmi Gazete yayımlandı.

Buna göre, Başbakanlık müşavirliği görevlerine Selma Üçüncoğlu ve Zerin Elçi Coşkun getirildi. Başbakan Yardımcılığına bağlı Vakıflar Bankası'nın Ankara Bölge Müdürlüğüne Temel Ünlü, Samsun Bölge Müdürlüğüne Ali Şahin atandı.

Yine Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığındaki Sigorta Denetleme Uzmanlıklarına, Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı Kuntay Baydar, Barış Taşkesen ve Ömer Oy görevlendirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına Ümit Yalçın ve Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu getirildi. Yine aynı bakanlığa bağlı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğüne Can Dizdar, Tercüme Dairesi Başkanlığına Armağan İnci Ersoy, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Fatih Yıldız, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına İhsan Mustafa Yurdakul, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığına Salih Mutlu Şen atandı.

Ayrıca Amerika Genel Müdür Yardımcılığına Ece Öztürk Çil, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığına Hatice Oya Tungaçağlı, Kuzey Avrupa ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığına Füsun Aramaz, İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığına, Şebnem Cenk getirildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi 1. Hukuk Müşavirliğine Tuncay Kara atandı.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Metin Kayrak, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcılığına Ruhi Aksoy getirildi.

Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Asım Kafkas ise bu görevinden başka bir görev getirilmek üzere alındı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Ökekinci, Rehberlik ve Denetim Başkanlığına, Personel Dairesi Başkanı Mehmet Haluk Uçkun görevlendirildi.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müşavirleri Arslan Ağca ile Ramazan Ulus, başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanlığı Müşavirliğine Hüseyin Özalp atandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tevfik Arıtürk tayin edildi. Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ise başka bir göreve getirilmek üzere görevinden alındı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliğine Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı İsmail Eraslan atandı.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Bekir Gezer, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğüne Mehmet Mehdi Gönülalçak, 1. Hukuk Müşavirliğine Abdulkadir Sarı, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Erdem Direkler görevlendirildi.

Ayrıca, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Aydın Özen, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Alper Sınav getirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ahmet Davutoğlu Şerafettin Elçi Etyen Mahçupyan Danışman Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title