Haberler

Şerafettin Elçi Mezarı Başında Anıldı

Devlet eski Bakanı ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) eski Genel Başkanı Şerafettin Elçi, ölümünün 4’üncü yıldönümünde anıldı.

Devlet eski Bakanı ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) eski Genel Başkanı Şerafettin Elçi, ölümünün 4'üncü yıldönümünde anıldı.

Kanser hastalığı nedeniyle 2012 yılında hayatını kaybeden Devlet eski Bakanı ve KADEP eski Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Törene, HDP Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Aycan İrmez, AK Parti eski Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Elçi için, önce tarihi Ulucami'de öğlen namazını müteakip mevlit okutuldu. Ardından Asri Mezarlığı'nda bulunan kabri ziyaret edilerek, dualar okundu.

Elçi ailesi adına açıklama yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, "4 yıl önce onu kaybettiğimizde, 'Zamanla özlem azalır' dediler. Ama Şerafettin Elçi'yi tanıyanlar için özlem ve ardında bıraktığı yürek sızısı her geçen gün artarak çoğalıyor. Yaşar Kemal'in dediği gibi, 'O bir kahramandı' ve kahramanları unutmak mümkün değil. Makama, güce, paraya değil insana ve insanlığa vakfedilmiş bir hayatı kaybettik 4 yıl önce. Sanki onun gidişiyle tüm barış güvercinleri de göç etti bu topraklardan. Her bir yanımızı karanlık ve kaos sardı. Ülkenin en karanlık dönemlerinde umudunu ve barışa olan inancını hiç kaybetmedi. Çevresindekilerin de karamsarlığa kapılmasına, barıştan vazgeçmesine asla izin vermedi. Cezaevine girdi, ölüm tehditleri aldı, haklarından yoksun bırakıldı ama asla mücadelesinden vazgeçmedi. Mücadelenin sertliğine, baskısına, karşısındaki insanların cehaletine o naifliğiyle, bilgeliğiyle ve hoşgörüsüyle cevap verdi. Bu yüzdendir ki siyaseten karşısında olanlar dahi ona saygı duydu. Bugün burada olan sevdiklerine, dostlarına, yoldaşlarına, gelemeyip arayan ve mazeretlerini bildiren herkese Elçi ailesi adına teşekkürlerimi sunuyor, sizlerin huzurunda hatırası önünde eğiliyorum" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şerafettin Elçi Nuşirevan Elçi Şırnak Cizre Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title