Haberler

Seradan Çıkıp Spora Koşuyorlar

Antalya'da kent merkezinde olmasına rağmen seracılığın devam ettiği Yenigöl Mahallesi'nde kadınlar sabah saatlerinde serada, öğleden sonra Muratpaşa Belediyesi'nin spor derslerinde ter döküyor.

Antalya'da kent merkezinde olmasına rağmen seracılığın devam ettiği Yenigöl Mahallesi'nde kadınlar sabah saatlerinde serada, öğleden sonra Muratpaşa Belediyesi'nin spor derslerinde ter döküyor. Şalvarıyla, yazmalarıyla seradan çıkıp spora başlayan kadınlar, en zor hareketleri dahi yapabiliyor.

Muratpaşa İlçesi'ne bağlı Yenigöl Mahallesi, Antalya Havalimanı'nın hemen yanı başında, ekonomisi hala tarıma dayalı bir yerleşim yeri. Mahallenin kadınları için gün seralarda erken saatlerde başlıyor. Günün ilk ışığıyla birlikte seralarında maydanoz toplayıp marul kesen kadınlar, öğleden sonra Muratpaşa Belediyesi'nin ücretsiz spor derslerini aksatmadan takip ediyor. Şalvarları ve yazmalarıyla seradan çıkıp spora katılan kadınlar, aerobik öğretmenleri Senem Sermin Gündoğdu'nun gösterdiği hareketleri eksiksiz yerine getirmek için büyük çaba harcıyor.

Dersler şimdilik muhtarlık binasının hemen yanındaki bir evin bahçesinde devam ediyor. Muhtar Mehmet Özen, mahallenin kadınlarının böylesine bir etkinliğe çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Kadınların seralarda çalıştıktan sonra eve dönüp evdeki işlerle ilgilenmek durumunda kaldığını belirten Özen, "Burası kadınların sadece spor yaptığı bir yer değil. Birbirleriyle buluştukları bir alan. Serada çalış, ardından eve dön, kadınların psikolojisini bozmuştu. Bu da aile düzenine yansıyordu. Belediye başkanımız Ümit Uysal'a böyle bir hususu arz ettik. Kendisi de böyle bir imkan sağladı" diye konuştu.

Spor dersinin müdavimlerinden 65 yaşındaki Behiye Taşdemir, "Zevkle gidiyoruz. İmkanları da zorluyoruz biraz. Bizim için güzel bir şey" dedi. 51 yaşındaki Saniye Gök ise spora başlamalarıyla birlikte artık daha zinde olduklarını belirterek, "Maydanoz kesmek domates toplamak çok basit geliyor. Daha bir iştahlandık. Çok mutluyuz" diye konuştu. Mahallenin kadınları olarak böyle bir etkinliğe ihtiyaçları olduklarını söyleyen 38 yaşındaki Döndü Gök ise düzenli dersler başlamadan önce caddelerde yürümek durumunda kaldıklarını belirterek, "Olmayacak kazalar yaşadık" dedi. Gök, derslerin aynı zamanda mahallenin kadınlarının birlik ve beraberlik içinde olmalarını, komşular olarak birlikte vakit geçirmelerini sağladığını dile getirdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özen Muratpaşa Gündoğdu Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title