Haberler

Şentop, Mardinli İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, siyasette ikiyüzlülüğü bırakmak gerektiğini belirterek, "Burada, İstanbul'da ve İzmir'de konuşurken güler yüzlü (HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş). Herhalde gıdıklıyorlar onları. Bir reklam filmi var. Yüzleri gülümsemeye başlıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, siyasette ikiyüzlülüğü bırakmak gerektiğini belirterek, "Burada, İstanbul'da ve İzmir'de konuşurken güler yüzlü (HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş). Herhalde gıdıklıyorlar onları. Bir reklam filmi var. Yüzleri gülümsemeye başlıyor. Bu yüz, Güneydoğu Anadolu'daki yüz değil. Kürt kardeşlerimize hitap eden yüzünü 1984'ten beri biliyoruz" dedi.

Mardinli iş adamları ve dernek temsilcileriyle bir araya gelen Şentop, diğer partilerin seçimi kazanmak için siyaset yapmadığını, temel hedeflerinin "AK Parti'ye ne kadar çok zarar veririz, hırpalarız" olduğunu, partinin anayasayı değiştirecek oy almaması için çalıştıklarını söyledi.

Şentop, "Paralel Yapı"nın, kendisini destekleyenlerden HDP'ye oy vermelerini istediğini ifade ederek, AK Parti'nin düşmanları ve muhaliflerinin oyu azaltmak için bir araya geldiğini, onların amaçlarının hükümeti değiştirmek olmadığını kaydetti.

Yanlış hesap yaptıklarını dile getiren Şentop, şöyle devam etti:

"HDP'nin 36 milletvekili var. Barajı aşarsa 40-45 vekili olsun. Azami 10 ilave vekil. Bunların da bir kısmı CHP'den, bir kısmı da MHP'den. AK Parti'den de birkaç tane. HDP barajı geçtiğinde bugünkü Meclis'in kompozisyonunda ciddiye alınacak bir değişiklik olmaz. Bir iki milletvekili o partiye, bir ikisi bu partiye geçer. HDP barajı geçemezse AK Parti'nin tek başına anayasa yapabilmesi garanti olacak. HDP geçerse AK Parti'nin tek başına anayasa yapabilme konusu biraz ihtilaflı, tereddütlü olacak. Olabilir de olmayabilir de. AK Parti'nin, yeni anayasayı tek başına yapabilecek çoğunluğu almaması hedefine kitlenmiş durumdalar."

"HDP olmazsa Çözüm Süreci olmaz" denildiğini belirten Şentop, 2002-2007 arasında Çözüm Süreci için temel adımların atıldığını,  temel kanunların o dönemin parlamentosunda çıkarıldığını, HDP'nin ise o zaman Meclis'te olmadığını söyledi.

Çözüm Süreci

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Çözüm Süreci"ne ilişkin iradeyi ortaya koymanın önemine değinerek, sorunun birçok tarafı olduğunu, 1990'lı yıllarda bundan nemalanan taraflar bulunduğunu kaydetti.

Kandil'in de bunlardan biri olduğunu belirten Şentop, şu görüşleri dile getirdi:

"Kandil bir şirket. Uyuşturucu, silah ticareti ve kaçakçılık üzerine kurulu 3 farklı ortağı var. 3 farklı ortam şu anda Kandil'i yönetiyor. Bu iş biterse şirket iflas edecek. Birçok nemalanan gruplar, Türkiye içinde ve dışından, bazı devletlerin istihbarat örgütleri işin içinde. Kürt sorunu dediğimiz sorun, sadece Türkiye'nin sorunu değil. Ortadoğu'daki önemli bölgenin, Ortadoğu'nun merkezine ait bir sorun. Sorunun çözülmesini istemeyen o kadar çok çevre var ki. Çözüm Süreci dediğimiz şey, sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir sorunu çözmek değil. Ortadoğu'nun yaklaşık 150 yıldır çözülemeyen sorunlarını çözmek yönünde de bir adımdır. Çözüm Süreci'ni sadece Türkiye'nin bir bölgesindeki, 1990'lı yıllardaki bir sorunu çözmek olarak görmeyelim. Bu, Türkiye'de çok daha büyük bir paradigma için atılmış bir adımdır."

Şentop, 14 Ağustos 2001'de parti programını yazarken bu sorunla ilgili temel parametrelere yer verildiğini, hükümetin kurulmasının ardından Olağanüstü Hal'in (OHAL) kalktığını anlattı.

Bu sorunu kalıcı olarak çözmek için herkesin ikna edilmesi gerektiğini vurgulayan Şentop, Türkiye'nin bu sorunlarını çözebilecek yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, bu milleti bin yıldır bir arada tutan değerleri esas alan yeni bir anayasa gerektiğini söyledi.

"HPG imzalı mektuplar"

HPG imzalı mektuplar geldiğini belirten Şentop, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da Twetter'dan "Okudum. Adamlar ciddi galiba, biraz ürperdim" diye yazdığını anlattı.

Mustafa Şentop, "Niye? HPG'liler onun 6-7 Ekim'de sokağa davet ettiği çocuklar zaten. Ağabeyi zaten onların içinde, dağda, Kandil'de. Ona hitaben yazılmış bir mektup değil bu. Siyasette bu ikiyüzlülüğü bırakmak lazım. Burada, İstanbul'da ve İzmir'de konuşurken güler yüzlü. Herhalde gıdıklıyorlar onları. Bir reklam filmi var. Yüzleri gülümsemeye başlıyor. Bu yüz, Güneydoğu Anadolu'daki yüz değil. Bu yüz, Kürt kardeşlerimize değil. Kürt olmayanlara hitap eden yüzü. Kürt kardeşlerimize hitap eden yüzünü, 1984'ten beri biliyoruz" şeklinde konuştu.

Şentop, Haziran 2013'te silahların bırakılması konusunda somut adım atılmadığını belirterek, silahların bırakılması durumunda HDP'nin alacağı oyun yüzde 2-3'ü geçmeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop İstanbul Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title