Haberler

Şenlik, Mevlit Programı Oldu

Akkiraz Köyü Derneğinin düzenlenmeyi planlayacağı şenlik, mevlit programına çevrildi.

Akkiraz Köyü Derneğinin düzenlenmeyi planlayacağı şenlik, mevlit programına çevrildi.

Akkiraz köyü Derneğinin organize etmiş olduğu yayla şenliği Türkiye"de yaşanan darbe girişimi sonrası iptal edildi. Şenlik için İstanbuldan gelen Akkiraz köyü derneği darbe sonucu şehit olanlar için şenliği iptal ederek şehitler anısına mevlit okuttular.

Mevlite Akkiraz köyü Dernek Başkanı Soner Akçay, dernek yönetimi, İstanbul'dan gelen ve köyde bulunan Akkiraz köylülerinin yanı sıra, Çıldır Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural davetli olarak katıldı. Akkiraz köyü Dernek Başkanı Soner Akçay mevlit sonrası yapmış olduğu açıklamada " Dernek yönetimi olarak bu yıl almış olduğumuz karar ile köyümüzde yayla şenliği yapmayı kararlaştırdık. Kararını almış olduğumuz yayla şenliğini gerçekleştirmek için yaklaşık 100 kişilik bir ekiple köyümüze geldik. Ancak geçtiğimiz gün ülkemizin geleceğine vurulmak istenen ancak gerek milletimizin gerekse aklı selim emniyet mensuplarımızın sağduyusu sebebiyle bertaraf edilen darbe girişimi sonucu yaşanan olaylar neticesinde şehit edilen vatandaşlarımızdan dolayı bu şenliği iptal ettik. Dernek ve Köy muhtarlığımızla birlikte almış olduğumuz ortaklaşa kararla şenlik yerine şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Bizim şenliğimiz ülkemizin bekasıdır. Ülkemizin bekası için canını hiçe sayıp bu darbe girişimine karşı koyarken şehit olan kahraman halkımıza Allah'tan rahmet diliyor, yapmış oluğumuz davete iştirak eden Ak Parti Çıldır İlçe Başkanımız Ahmet Rıfat Vural'a şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum" dedi.

Mevliti gerçekleştiren Akkiraz köyü Derneğine ve mevlite katılan köy halkına teşekkür eden Akkiraz köyü muhtarı Nejdet Aydın " Derneğimizin organize etmiş olduğu şenliğimiz şehitlerimizden dolayı iptal edildi. Darbe girişimi sonrası şehit olan vatandaşlarımızın acısı yüreklerimiz yaktı. Bugün şenliğimizi iptal ettik, kahraman şehitlerimiz için mevlit okuttuk. Allah hepsine rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Bende mevlitimize katılan AK Parti Çıldır İlçe Başkanımız Rıfat beye teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural ise mevlit sonrası yaptığı açıklamada " Sağ olsun dernek başkanım ve muhtarım şenlik davetini çok önceden yapmıştı. Bende bu şenliğe katılmaktan büyük onur duyacağımı kendilerine belirtmiştim. Lakin milletimizin ve devletimizin birlik ve beraberliğine kast eden vatan hainlerinin çıkarmış olduğu kargaşa sonucu şehit düşen kahraman yurttaşlarımızın olması şenliğin iptal edilmesine vesile oldu. Şenliği iptal eden derneğimiz daha anlamlı bir organizeye imza atarak şehitlerimiz için mevlit okuttular. Yüce Mevlam yapmış oldukları bu hayrı kabul etsin ve şehitlerimize rahmet eylesin. Bu ülke artık darbelerin ülkesi değil. Milletinin iradesini ancak yine millet yıkar. Artık Türkiyede iktidarlar silahla değil, sandıkla belli oluyor. Darbe girişimine karşı duran, göğsünü İstikbaline siper eden ve bu uğurda şehit düşen yurttaşlarımıza Alllah'tan rahmet diliyor, bu uğurda istikrar için mücadele eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Bu anlamlı organizasyona imza atan Akkiraz köyü derneğimizi ve köy muhtarımızı ise yürekten kutluyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

Mevlit sonrası Akkiraz köyü Derneği İstanbuldan getirmiş oldukları kitapları ve hediyeleri çocuklara dağıttılar. Dernek Başkanı Soner Akçay köyün ihtiyacı olan masa sandalyenin sözünü ise Köy muhtarı Nejdet Aydın' a vererek, en kısa zamanda göndereceklerini sözlerine ekledi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Rıfat AK Parti Çıldır Akçay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title