Haberler

Senkronize Yüzme Milli Takımı "İlk"Lerin Peşinde

Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmek adına yola çıkan Senkronize Yüzme Milli Takımı'nda, hedeflere ulaşmanın mutluluğu yaşanıyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilki organize edilecek 2015 Avrupa Oyunları'na katılma hakkı kazanan Türk Milli Takımı, çalışmalarını Ankara'da sürdürüyor.

Defne Bakırcı, Mısra Gündeş, Mina Turhan, Öykü Evliya, Öykü Halis, Hande Yıldız, Dilay Horasan, Selin Ünger, Nur Berat Gökmen ve Eda Tuncel'den oluşan milli takımın uzun vadedeki hayallerini ise 2016 Olimpiyat Oyunları süslüyor.

Senkronize Yüzme Milli Takımı Antrenörü Natalya Mashchuk, Bakü 2015 ve Rio 2016 adına gerçekleştirdikleri çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi sitesine değerlendirdi. Hayallerini gerçeğe çevirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Mashchuk, sporcularının performansından memnun olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sporcu bazında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Mashchuk, "Gerçekleştirdiğimiz sporcu taramalarında Türkiye'yi ileri noktalara getirecek birçok yetenekle karşılaştık. Senkronize Yüzme Milli Takımı'nın adı, gelecek yıllarda gerek Avrupa'da gerekse dünyada başarılarla anılacak. Bu potansiyel, sporcularımızda fazlasıyla mevcut" ifadelerini kullandı.

Milli takım sporcularına sağlanan imkanlardan övgüyle bahseden Mashchuk, "Gerek tesisleşme gerekse sporcuya verilen önem anlamında Türkiye'nin çok önemli bir spor ülkesi olduğunu söyleyebilirim. Burada sporculara verilen emeğin gelecek yıllarda başarı olarak geri döneceğine inancım tam" değerlendirmesinde bulundu.

"Rio yolunda önemli bir prova olacak"

Senkronize Yüzme Milli Takımı'nın Avrupa Oyunları elemelerinde 3. olarak bronz madalya kazandığını hatırlatan Mashchuk, şöyle devam etti:

"Bu önemli organizasyonun hazırlık çalışmaları kapsamında TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi'nde iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bakü'deki oyunlar bir anlamda olimpiyat oyunları elemelerinin de önemli bir provası olacak. Dolayısıyla çalışmalarımızı bu ciddiyetle sürdürüyoruz. 12-18 Haziran tarihlerinde yapılacak oyunlarda sporcularımızın iyi iş çıkaracağına inancım tam."

Senkronize yüzmede, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinin gelecek yıl nisan ayında yapılacağının altını çizen Mashchuk, "Elemelerde hem takım hem de düet dalında yarışacağız. Düet dalında gerçekleştirilecek yarışlarda, Defne Bakırcı ve Mısra Gündeş yer alacak. Defne ve Mısra, bu yıl Paris'te 13-15 Mart tarihlerinde düzenlenecek Make Up Forever Senkronize Yüzme Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek. Ümit ediyorum ki bu şampiyonada da iyi derecelere imza atacaklar" ifadelerini kullandı.

- Akçal: "Potansiyeli madalyaya çevireceğiz"

Senkronize Yüzme Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Laçin Akçal ise uzun vadede hedeflenen başarıların kalıcı olması için alt yaş kategorilerinde ciddi bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

13-15 yaş arası sporcuların yer aldığı "comen" grubunda çok önemli yeteneklerin bir araya geldiğini dile getiren Akçal, "Senkronize yüzme dalında spora erken yaşta başlamak büyük önem arz ediyor. Biz de bu anlamda önemli bir avantaja sahibiz. Comen grubundaki milli takımımız, gelecekte adından sıkça söz ettirecektir" şeklinde görüşlerini aktardı.

TOHM Eryaman Hazırlık Merkezi'nde sporcular için her şeyin düşünüldüğünü kaydeden Akçal, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de senkronize yüzme dalında büyük bir potansiyel var. Amacımız, bu potansiyeli, başarıya ve madalyaya çevirmek. Ukrayna'dan gelen koreograf Iryna Grebennikova ile Ankara'da çok faydalı bir kamp programımı gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonumuzun destekleri neticesinde çalışmalarımızı madalya hedefiyle sürdüreceğiz. Comen grubu, 2020 Olimpiyat Oyunları'na katılmak için yarışacak milli takımın omurgasını oluşturuyor."

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Bakü Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title