Haberler

Şenkaya'da Kurtuluş Coşkusu

Şenkaya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Şenkaya Kaymakamı Selami Keskin, Garnizon Komutanı Murat Şener ve Belediye Başkanı Görbil Özcan, halkı selamladı.

Görbil, burada yaptığı konuşmada, vatanın her karış toprağının atanın kanıyla sulandığını ve bayrağa renk verdiğini belirterek, "Bölgemizin her taşı bir mezar taşıdır. Gençler uyanık olun, bu vatanın nasıl yurt olduğunu hiç unutmayın. Dünün düşmanlarının emelleri hiç değişmedi. Hiçbir zaman ocağımızdan acı, gözyaşı ve kan eksik olmadı" diye konuştu.

"Dün silahla saldırıyorlardı, bugün nifak sokarak, kardeşi kardeşe düşman ederek bizi yok etmeye, parçalamaya çalışıyorlar" diyen Görbil, bunun için hep çalışıp, cumhuriyet ve demokrasiyi güçlendirmek gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Şenkaya Lisesi öğrencileri kurtuluş mücadelesini canlandırdı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardında Değirmenli Dere İlkokulu folklor ekibi, gösteri yaptı.

Güreş müsabakası yapılan program, ilçenin kurtuluşu kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllendirilmesiyle sona erdi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Görbil Özcan Şenkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title