Haberler

Şenkaya'da Genç Öğretmenler Yemin Etti

24 Kasım öğretmenler günü Şenkaya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk büstüne çelenk bırakması ve saygı duruşu ile istiklal marşının okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardında kutlama etkinliklerine Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda devam etti.

Buradaki etkinlikte günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yılmaz yaptı.Yılmaz; "Bu günün benim için ayrıca bir önemi var böylesine genç dinamik bir öğretmen grubunun karşısında böyle önemli bir günde konuşma yapmak benim için gurur vericidir. Gelecek nesillerin ne şekilde yetiştirileceği siz değerli öğretmenlerimize bağlı. Memleketin geleceğini belirleyecek olan sizlersiniz. Zor şatlar sizleri yıldırmasın. Zor şartlar içerisinde hepinizin en iyi şekilde çalışmalar yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Stajyer öğretmenler adına Hüseyin Köycü Ortaokulu Öğretmeni Hilal Korsulu konuşma yaptı.

Korsulu; "Devletlerin bekası ve milletlerin refah içerisinde yaşayabilmesi için gerekli olan alt yapının oluşmasında en büyük pay öğretmenlerindir. Öğretmenlik mesleği insanda bir cevher olarak saklı bulunan ve kanunun vicdan diye adlandırdığı insanlık hüviyetinin bolca kullanıldığı alandır." dedi.

Şenkaya İMKB. 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinden Ahmet Yalçın Yıldız öğretmenliğin önemi ile ilgili konuşma yaptı. Yalçın; "İnsanlığın var oluşundan günümüze kadar her geçen gün öğrenilmesi gereken yani şeyler ortaya çıktığı gibi bu bilgileri öğretecek öğretmenlerinde görevlerinde rollerinde gelişme ve değişmeler olmaktadır. Öğretmenler gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumdadır. Bunu en iyi biçimde yapabilmek içinde öğretmenin çağı yakalamış, gelişme ve yeniliklere açık kendini devamlı yenileyen bir yapıda olması gerekmektedir. İstenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hata sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecektir. Aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar doğuracaktır." dedi.

Törende konuşma yapan emekli öğretmen Kızılay Özay; öğretmen bir muma benzer, erir fakat aydınlatır. Bunu hiçbir zaman için bu ilkeyi aklımızdan çıkarmayalım. Öğretmen her zaman için öğretmendir." Dedi. Özay; emekli öğretmenlere gerekli değerin verilmediğini söyleyerek sitemlerini dile getirerek öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına bitirdi.

Konuşmaların ardından stajyerliği kalkan öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi. Okullar arası öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen Kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceğe giren öğrencilere ödülleri veridi. Ödül törenin ardından Şenkaya Anadolu Lisesi ve Şankaya Lisesi öğrencilerinde oluşan koru şarkılarını seslendirmesi ile kutlama etkinlikleri sona erdi.

Kutlama etkinliklerine İlçe Kaymakamı Murat Şener, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Cumhuriyet Savcısı Şahin Altuğ, İlçe Emniyet Amiri İlhan Urhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yılmaz, İl Encümeni Cavit Aktaş, daire amirleri, öğretmenler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Sait Yılmaz Şenkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title