Haberler

Şenkaya'da Arıcılara Sertifika Verildi

Arıcılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Şenkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 9 – 30 Mart 2015 tarihleri arasında teknik arıcılık hakkında seksen saatlik arı yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Kursa 30 arı yetiştiricisinin katılımıyla uygulamalı, teorik arı yetiştiriciliği ve arı hastalıkları hakkında bilgiler verildi. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan arıcılara, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende Konuşma yapan Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan; "İlçemiz Allahuekber Dağı eteklerinde kurulu ve çiçek çeşitliliği bakımından zengin bir bölgedir. İlçemizin geçim kaynaklarından biri olan arı yetiştiriciliğinde arıcılarımızın bu kurs sayesinde bilinçli bir şekilde arı yetiştiriciliği yapmaları ve bal üretimindeki verimliliği artıracaklardır." Dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Karabulut konuşmasında; "Allahuekber Dağları eteklerindeki zengin bitki örtüsünün nimetlerinden faydalanmak amacıyla ve halkı arıcılık konusunda teknik olarak bilinçlendirmek ve üretimdeki verimliliğin arttırılması için gelen talepler doğrultusunda merkezimiz bünyesinde arıcılık kursumuzu açma ihtiyacı hissettik. Kuruşumuz usta öğreticimizin çabaları ve kursiyerlerimizin yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirilmiştir." Dedi.

Usta Öğreticisi Temuçin Bozkurt Konuşmasında; "Şenkaya İlçesi iklim, topoğrafik ve bitki örtüsü bakımından son derece elverişli bir yapı arz etmesine rağmen teknik arıcılık konusunda yeterli derecede arıcılar bilgilendirilmediği için arıcılıktan üst düzeyde verim alınamamıştır. Şenkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından acilen arıcılık kursu açılması gerektiği anlaşıldığından arıcılık sezonu başlamadan teknik arıcılık konusunda seksen saatlik arı yetiştiriciliği programı tertiplendi. Kursa 30 kursiyerin 9-30 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen arı yetiştiriciliği kursuna katılmıştır. Kursiyerlere uygulamalı, teorik olarak teknik arı yetiştiriciliği ve hastalıkları hakkında bilgi verildi." Dedi.

Kursiyerler bu kurs sonrasında arı yetiştiriciliği ve bal üretimi hakkında teknik olarak bilgi sahibi olduklarını ve bundan sonraki arı yetiştiriciliğini daha verimli bir şekilde yapılacaklarını dile getirdiler. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Görbil Özcan Şenkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title