Haberler

Senem Nine, 100. Yaşını Torununun Torunu ile Kutladı

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Senem Nine, 100. doğum gününü torununun torunuyla kutladı

MURAT ARSLAN - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Senem Buyruk, 100 yaşını çocukları, torunları ve torununun torunu ile pasta keserek kutladı.

Suluova'da gelini ile yaşayan resmi kayıtlara göre 1913 doğumlu 10 çocuk ve 30 torun sahibi Senem Nine için doğum günü düzenledi. Bu yıl doğum gününü torununun torunu ile kutlayan Senem nine çocuklarının ve torunlarının "Nice senelere" dilekleriyle mumlara üfleyip kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kesti.

Kaç yaşında olduğu sorusuna ise 101 yaşında olduğu yanıtını veren Senem nine ilk oğlu Veysel Buyruk'un kızı Çiçek Zengin'in kızı Özlem Erkoç'un oğlu 2 yaşındaki Efe Erkoç'u kucağına alarak doğum günü kutladı.

Balı çok seviyor

Bastonu ile yürüyebilen ve iyi bir hafızaya sahip Senem Nine, erken yattığını ve erken kalktığını belirtti.

Gençken bağ ve bahçelerde çok çalıştığını anlatan Senem Nine yemek seçmediğini, daha çok mısır ve helle çorbası yediğini ifade ederek, babası evinde ve gelin gittiği kaynatasının evinde balın çok olduğunu ve bol bol bal yediğini anlattı.

Senem nine 53 yıl önce kaybettiği eşi Veli Buyruk ile babasının isteği ile 13 yaşında evlendiğini belirterek, "Varmıyordum zorla verdiler. Yaşım küçüktü" diye konuştu. Senem nine gençken güzelmiydin? sorusuna ise 'Besbelli demek ki" yanıtını verdi.

Senem ninenin birlikte yaşadığı gelini Şimşir Buyruk (66)  ise eşinin uzun süre önce vefat ettiğini belirterek kaynanası Senem Buyruk ile yaşadığını ifade etti. Senem ninenin balı çok yediğini ayrıca reçeli ve ezmeyi çok tükettiğini anlatan Şimşir Buyruk, "Balı çok sever. Çay içmez bol bol su içer. Az yemek yer. Hafızası yerinde kulakları az işitiyor. Gözleride iyi görmüyor. Böbreklerinden de rahatsız. O nedenle mama kullanıyor. İlaç felan kullanmıyor" ifadelerini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel

Suluova Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title