Haberler

Senem Kılıç'tan Genç Girişimcilere Tüyolar

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler verdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler verdi.

Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Dumlupınar Üniversiteli öğrencilere ülkemizdeki ve dünyadaki girişimciliğin bugünü ve geleceği üzerine bilgiler veren Senem Kılıç, girişimciliğe adım atmak isteyenlere ise yapmaları gerekenler ve alacakları önlemler üzerine fikir verdi.

11 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

Çok sayıda öğrencinin izleyici olarak katıldığı konuşmada dünyada girişimciliğin teknolojiyle paralel ilerlediğine dikkat çeken Kılıç, Endüstri 4.0'ın ve akıllı dijital sistemlerin dünyanın geleceği olduğunun altını çizdi. Endüstri 4.0 ile birlikte nesnelerin interneti, bulut bilişim, otonom robotlar ve 3D yazıcılar ve siber-fiziksel sistemlerin üretimde hızla yerini aldığını söyleyen Kılıç, ülke olarak bir an önce Girişim 4.0'a yatırım yapmamız gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin geleceğin sanayisi olan 4.0'da yerini alması için en büyük rolün genç girişimcilere düştüğünü ifade eden Kılıç "Dünya genlinde toplam hacmi 11 trilyon Dolar olan çok büyük bir Pazar ile karşı karşıyayız. Burada iki yolumuz var. ya Endüstri 2 ya da 3'deki gibi çağımızın teknolojisini ıskalayarak iştah kabartan genç tüketici bir ülke olacağız, ya da gerekli atılımları yaparak genç, dinamik ve üretken bir ülke olacağız. Ben ikincisini gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" dedi.

INSTAGRAM ÖRNEĞİ

Yazılım ve donanım sektörlerinin de öneminin altını çizen Kılıç, gençlere Instagram örneğini verdi. 1 milyon dolarlık bir sermaye ile 2010 yılında kurulan Instagram'ın bir yıl içinde yaklaşık 57 milyon dolarlık bir yatımın ardından 1 milyar dolara Facebook'a satıldığını aktaran Kılıç, "Instagram şu an tümümüzün hayatına girmiş ve en çok kullandığımız sosyal medya uygulamalarından biri. Bizim de Türk gençleri olarak bu tür uygulamaları yazarak dünyaya ihraç etme vaktimiz artık geldi" diye konuştu.

"İHTİYAÇ VAR MI DİYE SORUN"

Gençlere girişimciliğe adım atmadan dikkat etmeleri gerekenler üzerine de uyarılarda ve önerilerde bulunan Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Pazarda en önemli olgu ihtiyaç olup olmadığıdır. Bir işe başlamadan önce 'yapacağım işe ihtiyaç var mı?' diye sormanız gerekir. Bu bir kurumdaki işe başvurmadan önce de geçerlidir. Önce kendinize bana ihtiyaç var mı diye sorun. Eğer size ihtiyaç yoksa kendinizi bir ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden geliştirin ve başkalarının size ihtiyacını oluşturun. Milyonlarca insanın iş aradığı günümüzde bu diğerlerinden ayrılarak öne çıkmanızın en önemli yoludur. Sıradanlıktan kurtulun. Ayrıca girişimci olmak isteyen arkadaşlarımızın adım atmak istedikleri havuzda mutlaka su olup olmadığın kontrol etmesi gerekir. Unutmayın ki ihtiyacın olmadığı boş havuza atlamak sadece çakılmanıza yarar." Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu yetkilileri Senem Kılıç'a konuşmasının ardından bir plaket takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Senem Kılıç Instagram Kütahya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title