Haberler

Senem Diyici & Duygu Demir "Lirizm Projesi"

Güncelleme:

Senem Diyici ; müziğe 6 yaşında Trt çocuk korosunda başladı,Emin Ongan ve Feridun Darbaz' dan türk müziği eğitimi aldı. Klasik batı müziği eğitiminden sonra 1969'da Nar Hanım adlı ilk 45'liğini,1973'te "Ham Meyva'' albümünü çıkardı. 1981'de Paris'e yerleşti. Uzun yıllar yaşadığı Fransa'da eşi Alain Blesing ile değişik projelere ve 9 albüme imza attı. Fransa'da çıkan ilk albümü '' Takalar ''a Okay Temiz'i de davet etti ve albüm Fransa'da büyük ilgi gördü. ''Jest'' ve "Divan'' albümleriyle dinleyici kitlesini geliştiren Diyici'nin albümleri France Soir, Liberation, Nouvel Observateur gibi önemli yayın organlarında iyi eleştiriler aldı.2000'nin üstünde konser ve 500 masterclass vermiştir.

Son yıllarda Türkiye'ye yerleşen Senem Diyici, 1988 den bu yana hazırladığı bir çok projesinden olan ve ilk olarak 2008'de sahneye koyduğu çello,keman ve vokal için yazılmış klasik repertuarından oluşan ''lirizm projesi'' repertuarı ; klasik ve popüler müzik örnekleri ve Senem Diyici'ye ait mistik beste çalışmaları içerir . Klasik batı müziğinden barok ve romantik etkilerle, geleneksel anadolu örneklerinin harmanlayan bir atmosfer yaratılarak her iki dönemin kültür benzerliğini ortaya çıkarma amacı güden bir konserin sunumudur.

Duygu Demir ; müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Müzik bölümünde başladı. Bu süre zarfında Jozsef Györffy ile çello çalıştı. 2002'de gelen davetle Perpignan Konservatuarı'nda okumak üzere Fransa'ya yol aldı. Burada Carol Parer ile klavsen; Christian Sala ile viola da gamba; Denis Dufour ile elektro-akustik müzik analizi çalıştı. Burada bulunduğu süre içerisinde doğaçlama müzik ve dans atölyesinde doğaçlama üzerine eğitim aldı. Christian Sala viola da gamba topluluğu ile Fransa ve İspanya'da çeşitli konserlerde yer aldı. Doğaçlama müzik ile modern dans sanatçılarına çeşitli gösterilerde eşlik etti. Türkiye'ye döndüğünde İstanbul'a yerleşti. Enstrumantist – yorumcu kimliğini çellist, besteci, akustik aranjör kimliği aldı ve kendi müzikal dili üzerine çalışmaya başladı. İstanbul'da çeşitli konser ve gösterilerde sahne alan sanatçı halen yaşamını burada sürdürmektedir. Çeşitli beste gruplarıyla yaratıcı ve yorumcu rollerde de çalışan sanatçı aynı zamanda Metin Andaç'ın ''Sabahattin Ali -Sabah Yıldızı'', ''Işığımızın İşçileri'' belgesellerinin özgün müzik bestecisidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Duygu Demir Fransa Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title