Haberler

Senegalli Doktorlar, Türkiye'de Göz Cerrahisi Eğitimi Aldı

Senegalli doktorlara göz cerrahisi eğitim projesinin 3'üncü ayağı Türkiye'de gerçekleştirildi. Projeye ilk günden itibaren destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "İnsan odaklı belediyecilik anlayışımızda ortaya koyduğumuz gönül birlikteliği tüm mesafeleri aşıyor" dedi.

Tuzla Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bakanlığı, SESRİC (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) desteği ve İnsan Sağlığı Derneği (İNSADER) işbirliğiyle gerçekleştirilen uluslararası sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'deki organizasyonla tamamlandı. Projenin Senegal'de düzenlenen ilk ayağında Aristide Le Dantec Hastanesi'nin Oftalmoloji Kliniği'nin Kapasite Artırımı Projesi kapsamında, TİKA tarafından tıbbi malzeme yardımı yapıldı. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hekimi Op. Dr. Selim Genç'in yanı sıra İNSADER'in gönüllü doktorlarından Op. Dr. İnayet Andı, gönüllü eğitimci olarak gönüllüler arasında yer aldı. Ayrıca dışarıdan kendi imkanlarıyla ekibe dahil olan akademisyen Doç. Dr. Enes Eryarsoy, ekonomik ve sosyal projeler konusunda araştırmalar yapıp çalışmalar yürüterek ekibe destek oldu.

Projenin ikinci ayağında ise, SESRİC, İNSADER, Tuzla Belediyesi ve gönüllüler işbirliğinde oluşturulan Türk doktorlar tarafından, fako cihazının kurulumu, kullanılması ve modern göz ameliyatı teknikleri konusunda Senegalli doktorlara yönelik 15 günlük uygulamalı eğitim programı düzenlendi. Proje kapsamında Le Dantec Hastanesi ve Hospitalier Abbas Ndao Hastanesi'nde aralarında Prof. ve Yrd. Doç. Dr. bulunan 12 hekim uygulamalı eğitim aldı. Senegal Dakar'da eğitim amaçlı gerçekleştirilen ve 15 gün süren proje kapsamında 75 kişinin de göz ameliyatı ücretsiz gerçekleştirildi.

SENEGALLİ DOKTORLAR TÜRKİYE'DE

Projenin 3'üncü ve son ayağı ise Türkiye'de gerçekleştirildi. Dr. Abou Bakry Sadıkh Sow, Dr.El-Hadjı Amadou Ba ve Dr. Habse Kane, organizasyon komitesinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. 7-15 Kasım tarihleri arasında Türkiye'de bulunan Senegalli 3 göz doktoru, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Kliniği'nde 1 hafta süreyle ameliyatlara katılarak FAKO Göz Cerrahi eğitimi aldı. Senegalli doktorlar, İstanbul'da kamu ve özel hastaneleri gezerek göz cerrahisi ve sağlık sistemi hakkında bilgi aldı. Türk Oftalmoloji Derneği 49. Ulusal Oftalmoloji Kongresi'ne de katılan Senegalli doktorlar, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini de program kapsamında tanıdı.

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ MESAFELERİ AŞIYOR

Senegalli doktorların Türkiye programını Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve İNSADER Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Selim Genç koordine etti. Senegalli doktorlar, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'yı da makamında ziyaret etti. Senegal heyeti, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya kültürlerini tanıtan hediye takdim etti. Başkan Yazıcı da misafirlerine çini eserleri hediye etti.

Tuzla Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerine açık olduğunu ve birbirinden değerli uygulamalara imza attığını belirten Başkan Yazıcı, "Tuzla Belediyesi olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında sosyal sorumluluk projelerine, toplumsal kazanımlar oluşturan süreçlere ve bu organizasyonları sağlayan yapılarla işbirliğine devam ediyoruz. İnsan odaklı belediyecilik anlayışımızda ortaya koyduğumuz gönül birlikteliği tüm mesafeleri aşıyor" dedi.

Senegalli heyet de katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Belediyesi Şadi Yazıcı Senegal Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title