Haberler

Senegalli Antepliler' Sivas'ta Esnafı Kızdırdı

Sivas'ta Gaziantep'in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla açılan stantlarda kentle ilgisiz ticaret yapılması ve stantlarda Senegal uyruklu satıcıların da yer alması kentteki esnafın tepkisine neden oldu.

Sivas'ta Gaziantep'in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla açılan stantlarda kentle ilgisiz ticaret yapılması ve stantlarda Senegal uyruklu satıcıların da yer alması kentteki esnafın tepkisine neden oldu.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu, Sivas Valiliği'nden izin alarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin bahçesine yaklaşık 50 stant açtı. Gaziantep'in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla açılan stantlarda, farklı şehirlere ait ürünlerin satılması ve mahalle pazarı görüntüsü esnafın tepkisine neden oldu. Stantlarda ücretli oyun alanları olması dikkat çekerken Senegalli siyahi saat satıcılarının olması ve çeşitli takıların satılması dikkat çekti. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Beşir Köksal, bu konuda şöyle dedi:

"Onlar yöreye ait yemeklerin tanıtımını yapmak üzere izin almış ama öyle de olsa bize göre yanlış. Esnafımız sıkıntı içerisinde geçiniyor. Zaten Gaziantep yemeklerinin tanıtımının Sivas'ta olması da çok yanlış. Bunun adı Gaziantep yöresel yemeklerini tanıtımı. Ama orada gördüğüm kadarıyla Aydın yöresel ürünleri de var. Ayrıca adamlar Senegal'dan gelmiş saat satıyor. Hatay künefesi, Erzurum cağ kebabı var. Yani orada bir nevi alışveriş merkezi açmışlar. Esnaf tepki gösteriyor. Sayın Valimiz Alim Barut'la görüştüğümde, kendisine yöresel yemek tanıtımı denilerek izin alındığını öğrendik. Valimize öyle olmadığını ve satış yapıldığını anlattım. Sayım Valimiz de olayla ilgileneceğini söyledi. Derhal o stantların oradan kalkması gerekiyor. Esnaf ve sanatkarımız haklı olarak tepki gösteriyor. İsyan ediyor. Kongre Müzesi'nin bahçesi gibi bir yere o stantları kurup, orada her ilin yöresel ürünlerini satmaları gerçekten çirkin." - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep Senegal Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title