Haberler

Senegal'deki Yolsuzluk Davası

Senegal'in eski Devlet Başkanı Abdulaye Wade'nin, cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Kerim Wade, devlet başkanı affıyla özgürlüğüne kavuştu.

Senegal'in eski Devlet Başkanı Abdulaye Wade'nin, cezaevinde tutuklu bulunan oğlu Kerim Wade, devlet başkanı affıyla özgürlüğüne kavuştu.

Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Başkanı Macky Sall'in, Kerim Wade ile aynı suçtan cezaevinde olan Bibu Burgi ve Aliun Samba Diasse'nin hapis cezalarını affettiği bildirildi.

Açıklamada, mahkemece verilen 230 milyon dolar tutarındaki para cezasının af kapsamına alınmadığı ve bu paranın Wade tarafından devlete ödeneceği belirtildi.

Öte yandan yakınları, 2013 yılından bu yana tutulduğu başkent Dakar'daki Rebeuss cezaevinden dün sabah tahliye edilen Wade'nin, yurt dışına çıktığını ileri sürdü. Hangi ülkeye gittiğine ilişkin ise bilgi bulunmuyor.

Wade'yi destekleyenler, kararın duyurulmasının ardından başkent Dakar sokaklarında kutlama yaptı.

Devlet Başkanı Sall, anayasa değişikliği konusunda müzakerelerde bulunmak amacıyla 28 Mayıs'ta başlattığı ulusal diyalog sürecinin ardından, Wade'ye yıl sonundan önce af çıkartacağını söylemişti.

Senegal'deki yolsuzluklarla ilgili kurulan özel mahkemenin 23 Mart 2015'teki karar duruşmasında, eski Cumhurbaşkanı Wade'nin görevde olduğu dönemde bakanlık yapan oğlu Kerim Wade'nin "bazı finansal düzenlemelerle yasa dışı yollardan 200 milyon dolar kazandığı sonucuna varıldığı" belirtilerek, bu kişinin 6 yıl hapsine ve 230 milyon dolar para cezasına çarptırılmasına hükmedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Dakar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title