Haberler

Senegal'de "Peygambere Saygı" Mitingi

Başkent Dakar’da “Peygambere saygı” mitingi düzenlendi Binlerce kişinin katıldığı mitingde, Fransa ve haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi.

Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen "Peygambere saygı" mitinginde Hz. Muhammed karikatürlerine yer veren Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi.

Dini grupların ve STK'ların çağrısı üzerine binlerce kişi, Dakar'ın Obelisque (dikilitaş) meydanında düzenlenen mitinge katıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak başlayan miting, ilahiler ve dualarla devam etti. Grup adına yapılan konuşmalarda Fransa'da Hz. Muhammed karikatürlerine yer veren mizah dergisi Charlie Hebdo protesto edildi. Dergiye düzenlenen saldırı sonrası İslam'a yönelik haksız karalama kampanyası düzenlendiği ifade edilen konuşmalarda derginin yayınına izin veren Fransa yönetimi de kınandı. Mitingde Fransa bayrağı yakıldı.

Mitinge katılanlar, Hz. Muhammed sevgisini anlatan pankartlar taşıdı. Kalabalık, ayrıca Fransa'ya destek veren ve Paris'teki liderler yürüyüşüne katılan Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'i de protesto etti.

Hz. Muhammed sevgisinin dile getirildiği konuşmalar sırasında mitinge katılanlardan duygulananlar ve göz yaşlarına hakim olamayanlar da dikkati çekti. - Dakar

Kaynak: AA / Güncel

Charlie Hebdo Senegal Fransa Dakar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title