Haberler

Senegal Büyükelçisinden Mersinli İşadamlarına Çağrı

Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi İssakha Mbacke, ülkesi ile gıda ve tarımda önemli bir potansiyele sahip Mersin arasında önemli işbirlikleri sağlanabileceğini söyledi.
Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD) organizasyonuyla...

Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi İssakha Mbacke, ülkesi ile gıda ve tarımda önemli bir potansiyele sahip Mersin arasında önemli işbirlikleri sağlanabileceğini söyledi.

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD) organizasyonuyla Mersin'i ziyaret eden Senegal Büyükelçisi İsskha Mbacke, kentte çeşitli temaslarda bulundu. Program kapsamında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Serbest Bölgesi'ni (MESBAŞ) ziyaret eden Büyükelçi Mbacke, fabrikaları da gezerek incelemelerde bulundu. Mersin'in ihracata odaklı büyük bir potansiyeli olduğunu dile getiren Mbacke, bölgesel olarak da Mersin'in sahip olduğu stratejik konuma dikkat çekerek, limanı, serbest bölgesi ve organize sanayi bölgesiyle dünya ticaretine açılması noktasında önemli bir merkez konumunda olduğunu vurguladı. Mbacke, ilerleyen yıllarda üretim ve sanayi yönünden Mersin'in önemli seviyelerde olacağını belirtti.

ASİAD'da düzenlenen ülke tanıtım toplantısında da Senegal'i Mersinli işadamlarına anlatan Büyükelçi Mbacke, Türkiye ile Senegal'in birçok yönden birbirine yakın özellikler taşıdığını ifade ederek, yatırım için ülkelerinin güvenilir bir liman olduğunu söyledi. Ülkesinin son yıllarda gerçekleşen atılımlarla gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu aktaran Mbacke, gıda ve turizm sektöründe önemli bir ticari hareketlilik olduğuna dikkat çekerek, tekstil, inşaat malzemeleri ve sanayi başta olmak üzere çeşitli alanlarda ihracat yaptıklarını kaydetti. Mersin'in gıda ve tarımda önemli potansiyeli olması dolayısıyla önemli işbirlikleri sağlanabileceğini vurgulayan Mbacke, hükümetin yatırımcılara ülkelerinde önemli destekler sağlandığının altını çizdi. Senegal'de, hangi ülkeden olursa olsun ticaret yapmak isteyenlere eşit vergi oranlarının sağlandığı bir ticari yapının bulunduğunu anlatan Mbacke, bu yüzden yatırımlar için ülkesinin büyük fırsatlar sunduğunu bildirdi. Türk ürünlerinin Avrupa'ya göre daha ucuz ve daha kaliteli olduğunu söyleyen Mbacke, Türk yatırımcının Senegal'de özellikle ihracat noktasında önemli iş bağlantıları kurabileceğini belirtti. Mersin ASİAD üyesi işadamlarını Senegal'e davet eden Mbacke, ticari bağlantıların kurulmasında her türlü desteğin sağlanacağını kaydetti.

Mersin ASİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Bulut ise 5-8 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirecekleri Senegal İş Gezisi programı öncesinde Büyükelçi'yi Mersin'e davet ettiklerini söyledi. Üyelerini ihracata yönlendirmenin gayreti içerisinde olduklarını ve etkili bir sonuca ulaşmak hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Bulut, "Bölgesel anlamda hem işadamlarımıza hem de ekonomimize katkı sağlarken aynı zamanda ihracat için de büyük çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz ay düzenlediğimiz Gıda İş Geliştirme Platformu ve Mersin ASİAD Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu programlarıyla hem bölgesel hem de yurt dışı açılımı için işadamlarımıza önemli fırsatlar oluşturduk" dedi.

Büyükelçinin ziyaretinin iki ülke için de olumlu gelişmelere vesile olması temennisinde bulunan Bulut, Büyükelçi Mbacke'ye plaket takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersinli Akdeniz Türkiye Senegal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title