Haberler

Sendikadan Polise; 'Kapımızı Kırmayın, Anahtar Üstünde'

Şanlıurfa'da, Uludere'de 34 kişinin hava saldırısında ölmesini protesto için düzenlenen gösteride olay çıkartıp, terör örgütü propagandası yaptıkları ve polisi taşladıkları gerekçesiyle eş zamanlı olarak adreslerine yapılan baskın sonucu...

Şanlıurfa'da, Uludere'de 34 kişinin hava saldırısında ölmesini protesto için düzenlenen gösteride olay çıkartıp, terör örgütü propagandası yaptıkları ve polisi taşladıkları gerekçesiyle eş zamanlı olarak adreslerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak, Adliye'ye sevk edilen 13 şüpheliden 2'sinin tutuklanması üzerine SES şubesinde ilginç bir eylem gerçekleşti. SES yöneticileri, sendikalarına gelen polisin, kapılarını kırmaması için anahtarlarını kapı üzerine asıp, üstüne not düşerek tepkilerini dile getirdi.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Uludere protestosu için Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ile polis arasında olaylar çıkmıştı. Çıkan olaylarla ilgili polis kamerasında yapılan incelemenin ardından kimlikleri tespit edilen şüphelilerin evlerine ve bağlı bulunduklarını sendikalarına eş zamanlı operasyon yapılmıştı.13 şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili olarak dün Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Cenap Çay ile Fatma Çakmak ise 'terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övme, polise mukavemette bulunmak, görevli memura görev yaptırmamak için direnmek ve kamu malına zarar vermek' suçlarından tutuklanmıştı.

Mahkeme tarafından dün serbest bırakılan SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, KESK'e bağlı sendikalarına yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalara karşı basın açıklaması yaptı. Öğlen saatlerinde sendika binası önünde yapılan açıklamada SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, polis'in keyfi gözaltına almasına ve baskınlarına alıştıklarını belirterek: "Gördüğünüz gibi ben yine aranızdayım. Burada da anlaşıldığı gibi AKP uzun süreden beridir, KESK'e ve buna bağlı sendikalara yönelik baskılarını, zulmünü devam ettiriyor. Çünkü KESK hükümettin iki yüzlülüğünü ortaya çıkarıyor. Buna karşılık olarak düzmece oyunlarla bizlere saldırmaya devam ediyor. Bizlerin gözaltına alınmamız ve düzmece oyun oynanıldığı 2'ci Sulh Mahkemesi de kararını verdi. Dolayısıyla ben bugün aranızdayım, diğer arkadaşlarımızda aranızdadır. Çünkü hukuk tanımazlığını yine bu ülkenin hukuku onlara hatırlatıyor. Dolayısıyla hiçbir güç, kuvvet KESK'in bu haklı mücadelesinden vazgeçiremez. Biz bu ülkede anayasal çerçevede her türlü meşru hakkımızı kullanacağızö dedi.

ANAHTARLAR KAPININ ÜSTÜNDE

'Dün Aynur Şahin, Hikmet Evin, bugün Şube Başkanı İsmet Karadağ baskı gözaltı ve tutuklamalara karşı süresiz nöbetteyiz ' yazılı siyah pankart önünde açıklamasını sürdüren SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, polis baskınına karşı sendika bina kapısının 24 saat açık olduğunu söyledi. Karadağ,"Artık polislerimize kolaylık olsun diye anahtarlarımızı kapının üzerine taktık ve üstüne de bir not düştük. Artık gereği yok kapılarımızı kırmayın, bizim her şeyimiz açıktır. Bizim gizli saklı işlerimiz yoktur. Gizli saklı işleri onlarlar, bugün KESK'e baskı yapanlardır. Gizli saklı işleri olanlar, hukuku tanımayanlardır. Dolayısıyla hukuksuzluğu bunlar yapıyor, biz yapmıyoruz. Biz hiçbir güçten, hiç kimseden korkmadan mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bunun için kapılarımızı kırmasınlar. Ama isterlerse biz kendilerine anahtarlarımızı çoğaltır veririz. Artık kapılarımıza dayanmalarına, kırmalarına gerek yok anahtarları kendilerine veririz, istedikleri zaman gelsinler, baksınlar incelesinler.ödiye konuştu.

Alkışlar eşliğinde 'Direne direne kazanacağız', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganının atan sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Karadağ Uludere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title