Haberler

Sendikadan, 'Bazı İşverenlerin Asgari Ücrette Hile Yaptıkları' İddiası

Kesk'e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, bazı işverenlerin çalışanların bankalardaki hesaplarına bin 300 TL asgari ücret yatırdıklarını, ancak banka kartlarıyla parayı tekrar çekerek işçiye 950 TL ödeyip, 350 TL'lik kısmını geri aldıklarını iddia etti.

Kesk'e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, bazı işverenlerin çalışanların bankalardaki hesaplarına bin 300 TL asgari ücret yatırdıklarını, ancak banka kartlarıyla parayı tekrar çekerek işçiye 950 TL ödeyip, 350 TL'lik kısmını  geri aldıklarını iddia etti.

KESK'e bağlı ESM Sendikası Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan sendika binasında konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Erdoğan, 1 Ocak 2016 itibariyle bin 300 lira olan asgari ücreti bazı işverenlerin tepkiyle karşılayıp bu parayı ödemediğini idida etti. Bazı işverenlerin çalışanı asgari ücretli olarak gösterdiğini ancak bu parayı çalışanına ödemediğini öne süren Erdoğan şunları söyledi:

"Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesini başından itibaren kabullenmeyen bazı işverenler, bu konuda farklı arayış ve yöntemlerin içerisine girmişlerdir. İşverenlerin bir bölümü, asgari ücretin 950 liradan bin 300 liraya yükseltilmesi sonucu ortaya çıkan 350 liralık artışı ödememek için, çalışanın maaşını banka hesabına yatırmakta, sonrasında ise maaşı yatırdığı ve çalışanın adına çıkarılmış olan ATM kartıyla bin 300 lira maaşı çekerek, çekilen paranın sadece 950 lirasını çalışana ödemektedir. Bu yöntemle kağıt üzerinde bakıldığında asgari ücretli çalışanın banka hesabına bin 300 lira maaş yatırılmakta olup, ancak fiili olarak çalışan 950 lira maaş almaktadır. Çalışma Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Bu gerçeği gören bir yerden, bakanlığın bu anlamda denetimler yapması ve bu dalaverenin önüne geçecek farklı yöntemler geliştirmesi gerekir."

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Müşfik Veysel Erdoğan Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title