Haberler

Sendikacıların Yargılandığı Davada Karar Çıktı

Aralarında Kesk Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da Bulunduğu 22 Sendika Yöneticisi ve Üyesinin Yargılandığı Davada Karar Çıktı.

Aralarında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da bulunduğu 22 sendika yöneticisi ve üyesinin yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, Tombul'un da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle 1'er yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Eğitim Sen- 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdağon ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada sanık Tombul'un avukatı Oya Aydın esas hakkında yaptığı savunmada savcının mütalaasına katılmadığını söyledi. Olay tarihinde müvekkili ve diğer sendika üyelerinin toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmadığını, basın açıklamasında bulunmak istediklerini belirten Aydın, bu nedenle bunun 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamına girmediğini ifade etti. Aydın, gün boyu süren ve dağılmayan bir toplantıya izin verildiği yönünde Yargıtay içtihatı bulunduğunu belirtti. Sanık Alaatin Dinçer ise esas hakkında yaptığı savunmasında 2911 sayılı yasanın Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, beraat talebinde bulundu. Diğer sanık ve sanık avukatları ise esas hakkında yaptıkları savunmalarında beraat talebinde bulundular. Kararını açıklayan Hakim Olcay Mis, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, eski Büro emekçileri Sendikası Genel Başkanı Bülent Kaya, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Fehmi Kütan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdağan, Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çiftçi, BES Ankara 1 Nolu Şube yöneticisi Murat Kahraman, ve SES Ankara Şube Başkanı Erkan Sümer hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefetten 1'er yıl 3'er ay hapis ve 407 YTL adli para cezası verdi. Hakim Mis, Tekin, Dinçer, Kaya, Aydın, Bozdoğan, Çiftçi, Sümer, Şimşek ve Kahraman'ın cezalarını ertelerken, Tombul ve Kütan'ın 4616 sayılı Şartlı Salıverme Yasası uyarınca ertelenen yargılamaları olduğunu belirterek, Tombul ve Kütan'ın cezalarını ertelemedi. Hakim Mis, sanıklar Kayhan Özkul, Lütfi Gölpınar, Burhan Fosforoğlu, Metin Tatar, Elif Akgül Ateş, Ali Berberoğlu, Adem Polat, Salih Karaaslan, Haşim Akgün, Leyla Can, Cengiz Sönmez ve Seçkin Süslü hakkında beraat kararı verdi.

(EDA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title