Haberler

Senarist Ayşe Şasa, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa, son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa, son yolculuğuna uğurlandı.

73 yaşında vefat eden Şasa için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da katıldı. Törende çok sayıda yönetmen, yazar, oyuncu ve akademisyen de yer aldı.

Kısa bir açıklama yapan Bakan Avcı, "Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun" dedi.

İlber Ortaylı ise, "Zor bir hayatı oldu. Sağlık bakımından hatta zaman zaman mali bakımdan ama her zaman Türk sinemasında yeri vardı" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak da, "Önemli bir kayıp, hepimize ibret olacak bir hayat hikayesi var. Yaşadığı git geller çocukluğundan itibaren yaşadığı sorunlar birazda Türkiye'nin de hikayesi, üzgünüz" dedi.

Cenaze törenine katılan Yönetmen İhsan Kabil de, "kendi sürecini yaşıyordu, iç acılarıyla hayatı da sinema gibi yaşayan biri oldu. Hepimize büyük bir teselliydi. İnsan olarak çok değerli bir varlığımızdır" şeklinde konuştu.

Cenaze töreninde Ayşe Şasa'nın kardeşi Aziz Şasa, taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Şasa'nın cenazesi defnedilmek üzere Sahrayıcedit Mezarlığı'na götürüldü.

(FOTO - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Esra Albayrak İlber Ortaylı Ayşe Şasa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title