Haberler

'Sen Yaşlandın Artık Tabi Ki Aldatacağım' Sözüne 1 Milyon Liralık Tazminat

Güncelleme:

Mahkeme, yaşları 68 ve 60 olan çifti boşarken, davacı kadına aylık 7 bin lira da nafaka ödenmesine karar verdi. Davacı kadın, boşanma kararından sonra şimdi de, 50 milyon liralık gayrimenkulü olan eşine karşı pal paylaşım davası açmaya hazırlanıyor.

Mustafa-Hülya Aktaş çifti 42 yıl önce evlendi. Mustafa-Hülya Aktaş çifti 42 yıl önce evlendi. Tekirdağ Çerkezköy'de yaşayan çiftin 3 çocukları oldu. Hülya Aktaş (60) ev işleri ve çocuklar ile ilgilenirken eşi ticaret yaptı. Zamanla işlerini büyüten Mustafa Aktaş (68), emlak ve oto alım satımı yapmaya başladı. Özellikle son 10-12 yıl içinde ciddi bir servet edinen Aktaş, bir süre önce başka bir kadın ile görüşmeye başladı.

SEN YAŞLANDIN TABİKİ ALDATACAĞIM

Eşinin hareketlerinden şüphelenen Hülya Aktaş, durumu eşine sorduğunda aldığı yanıt "Sen yaşlandın, seni kadın olarak görmüyorum artık; tabi ki aldatacağım" şeklinde oldu. Bu söz üzerine çifti tartışmaya başladı. İddiaya göre, Mustafa Aktaş eşine şiddet uygulayarak evden çıkardı. Kapının önüne konulan Hülya Aktaş ertesi gün valizini alarak İstanbul Bahçelievler'deki evine geldi. Hülya Aktaş, yaşadığı olay sonrası 1974 yılında evlendiği eşinden boşanma kararı aldı. Aktaş adına boşanma dava dilekçesi Aralık 2013'te Bakırköy Aile Mahkemesi'ne verildi.

57 GAYRİMENKULÜ VAR

Mahkemeden, boşanma kararı verilmesi istenirken, Hülya Aktaş'a 5 milyon maddi, 5 milyon TL de manevi tazminat ödenmesi istendi. Dava başvuru

dilekçesinde ayrıca davacı kadına 20 bin lira da aylık nafaka ödenmesi talep edildi. Başvuru dilekçesinde 3 çocuk büyüten kadınına yönelik, kocasının söylediği "Ben olmadan bir hiçsin, zavallısın, ne zaman yakamdan düşeceksin" sözlerinin ruhsal çöküntüye yol açtığı kaydedildi. Dilekçede, Mustafa Aktaş'ın aylık 60-70 bin liralık bir gelirinin olduğu, asgari 50 milyon liralık malvarlığının olduğu, tespit edilen 57 gayrimenkulünün bulunduğu kaydedildi.

İÇKİSİ YOK, KUMARI YOK

Mustafa Aktaş adına mahkemeye sunulan savunma dilekçesinde ise, davanın reddi istendi. Dilekçede, Mustafa Aktaş'ın eşini sevdiği boşanmak istemediği kaydedildi. Dilekçede, 'aldatma' iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Dilekçede Aktaş adına özetle "Bu saatten sonra kimse ile evlenmez. İçkisi yok kumarı yok. Eşini de hiç parasız bırakmadı. Birlikte olduğu iddia edilen G.Ö. isimli kadınla da, emlak işi yaptığı için tanışmış. Aldatma söz konusu değil, boşanma talebi reddedilsin" denildi.

BANYODA KADIN SAÇI GÖRDÜM

Davaya bakan Bakırköy 9. Aile Mahkemesi, tarafların talep ve delillerini topladıktan sonra, davacı kadının gösterdiği tanıkları da dinledi. Tanıklar, Mustafa

Aktaş'ı başka bir kadınla gördüklerini söyledi. Aktaş ailesinin evinde temizlik yapan Z. Ü. ise, Bahçelievler'deki evin banyosunda sarışın bir kadına ait saç teli gördüğünü anlattı.

1 MİLYON LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Mahkeme, "fiilen bitmiş bir evliliği hukuken sürdürmenin gereği yok" diyerek çiftin boşanmasına karar verdi. Gerekçeli kararını geçtiğimiz günlerde açıklayan mahkeme, Hülya Aktaş'a aylık 7 bin lira nafaka ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca, davacı kadına 600 bin maddi, 400 bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

YENİ BİR DAVA AÇACAK

Hülya Aktaş'ın avukatı Zafer Tunca, mahkemenin belirldiği tazminat tutarının önemli olduğuna işaret etti. Av. Tunca, boşanma kararının çıkması ile birlikte, yeni bir dava daha açmaya hazırlandıklarını kaydetti. Av. Tunca, yeni davada malların paylaşımını isteyeceklerini kaydetti.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mustafa Aktaş Bakırköy Tekirdağ Tunca 3.Sayfa Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yasli bunak:

kadina yaslandin demis sanki kendi cok genc be bunak Adam sen ondan yaslisin terbiyeni takin otur oturdugun yerde 60 70 yasindan sonra azmayami basladin paran coksa yoksullara ver Devlet sizin gibilerden parayi almiyor Fakir fukarayi eziyor sizde parayla ne yapacaginizi sapitiyorsunuz

7
0
yanıtYanıtla
hadi ordan:

aldın alacağını utanmasa adamdan donunuda alıcan ne yüzsüz bir kadın sen kendi kendine böyle bir malvarlığı edinebilecekmiydin be kadın bir de mal paylaşımı istiyor iyi tanımak lazım kadın milletini sonra böyle durumlarla karşılaşınca insanın sinirleri iflas eder

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title