Haberler

Sempozyum Bildiriler, Kitap Haline Getirilecek

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iki gün boyunca oldukça verimli geçen "Diriliş Dünya Görüşü ve Sezai Karakoç " sempozyumu bitiminde yayınlanan bildirileri kitap haline getireceklerini söyledi.

Şair, düşünür ve Yazar Sezai Karakoç'un hayatı ve fikir dünyasının en ince ayrıntısına kadar ele alındığı sempozyumun çok verimli geçtiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, böyle bir sempozyumu hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Hayatını "Diriliş" felsefesine adayan büyük dava adamı, Yazar ve Şair Sezai Karakoç'un her yönüyle anlatıldığı böylesine geniş çaplı bir organizasyon için aylardır çalıştıklarını ve çok güzel sonuçlar aldıklarını belirten Polat, "Sezai Karakoç bütün hayatını bir dirilişe adamıştır. Bütün mantığını diriliş üzerine kurmuştur, elbette diriliş ve direnişte iç içe olan bir durumdur, direnişle diriliş olur inşallah. Malatya'da üstadın birçok yönüyle incelenmesi tanıtılması araştırılması gerekiyordu. İnönü Üniversite ile Atatürk Kültür Merkezi ile ortaklaşa oluşturduğumuz çalışma sonucu gerek ilimizden gerekse de il dışından gelen hocalarımız sekiz aylık çalışmanın sonucunda iki gün boyunca çok faydalı ve verimli sunumlar gerçekleştirdiler. Sekiz oturum yapıldı, sempozyum bitiminde kaynak eser olması açısından bildirileri kitaplaştıracağız ve yayınlayacağız. Bu kitapları üniversitelere ve kütüphanelere göndereceğiz. Çünkü yoğun bir çalışmanın sonucu oluşan bir ürün ortada, bunu kitaplaştırmadığımız zaman kaynak açısından eksiklik olur. Sempozyumun bitimi itibariyle 31 başlık altında yayınlanan bildirinin gelecek nesillere aktarmak ve onlarında bu faydalı bilgileri öğrenmeleri açısından kitaplaştırma çalışmalarına hemen başlayacağız" dedi.

SEKİZ AYLIK DEĞİL, YÜZYILLIK BİR ÇALIŞMA YAPILDI

Yaklaşık sekiz aydır sürdürülen titiz bir çalışmanın ürünü olan sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür eden Polat, Sezai Karakoç'un her yönüyle anlaşılması ve anlatılması için çok çalıştıklarını kaydetti.

Polat, "Bu proje için yaklaşık sekiz aydır Doç Dr. İlhan Erdem'im başında bulunduğu Düzenleme Kurulu çok gayretli, özverili ve titiz bir çalışma döneminden geçtiler. Sezai Karakoç'la ilgili araştırmalar yapan çok kıymetli hocalarımızla görüştüler. Sempozyumda konuşulacak konuların başlıkları, davet edilecek isimler geniş bir değerlendirme çalışması sonucunda ortaya çıktı. Sekiz aylık yoğun çalışmanın sonucunda iki gün boyunca sekiz sunum halinde çok verimli toplantılar gerçekleştirildi. Biz sekiz ay çalıştık ama buna yüzyıllık bir çalışma ifadesi daha doğru olur. Her yönüyle çok faydalı ve verimli toplantılar yapıldı. Sezai Karakoç sempozyumu için elini taşın altına koyan, bu çalışmaya destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SEMPOZYUM DOLU DOLU GEÇTİ

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, sempozyumun dolu dolu geçtiğini belirterek, Sezai Karakoç'un yaşarken anılmasının takdir edilecek bir durumdur olduğunu söyledi. Babahanoğlu, "Son dönemlerde ülkenin yetiştirdiği mütefekkirlerden olan Sezai Karakoç'u anlıyoruz ve anlamaya çalışıyoruz. Sezai Karakoç tabi ki gençlik yıllarımızda Mona Roza şiiriyle bilinen, Sürgünler Başkentine şiiriyle taçlanan bir şair. Konjonktüre çok takılmayan kendi bildiği kadim doğruları ısrarla savunan, Hz. Adem'den başlayarak, Hz. Muhammed (S.A.V) in getirdiği bir silsileyi, bilgi birikimi ve fikir akımını takip eden önemli bir şahsiyettir. Güncel olaylardan İslam'ın ve Müslümanların başına gelen olay ve durumlarda bunun gerçek bir medeniyet eksikliğinden oluştuğunu, sahi olmayan batı medeniyetinden çıkan taklitçiliğinden kaynaklandığını savunan büyük bir mütefekkirdir" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR: "BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR"

Sempozyumun Malatya'da yapılmasının çok büyük anlam taşıdığına dikkat çeken AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, "Sempozyumun Malatya açısından anlamlı olduğunu düşünüyorum, ilimizde yapılıyor olması bile Malatya'ya katkıdır. Sezai Karakoç ülkemizin kültür yapılanmasında önemli rol oynayan, temel aktörlerden, çok değerli bir düşünür, şair ve sanatçıdır. En önemli özelliği de yerli kodlardan hareket etmesi, zihin yapısının yazılımının pek de jenerasyona uğramaması, belki 100-150 yıl yaşadığımız o bozulma parantezinin içine girmemesi, güncelden fazla etkilenmeden böyle tarihin ana damarından sürekliliğini temsil eden düşünsel alt yapısı zihin coğrafyasından olmasından kaynaklanıyor. Malatya'da bunun gündeme gelmesi ve anlaşılması, okunması ve izlenmesi bu açıdan önemlidir. Malatya'nın böyle bir düşünsel bir gelişime ihtiyacı var, belki son 30 yıldır Malatya'da gözlemlediğimiz bir çoraklaşma var, zihinsel ve düşünsel anlamda bir gerileme var, bunu kırmak için bu negatif durumu pozitife çevirmek için böyle bir atmosferin oluşumunu tetiklemek için bu tür sempozyum ve çalışmalar önemli ve devamında fayda olacaktır. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Sezai Karakoç Uğur Polat Yeşilyurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title