Haberler

    Semih Yağcı'nın Şampiyonluk Hikayesi

    Tataristan'ın başkenti Kazan'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda 77 kiloda 2 altın, 1 bronz madalyanın sahibi olan Semih Yağcı, ''Podyuma çıktığımda gözümü kararttım ve kiloya kilitlendim. Şampiyon olduğumda da tüm yorgunluğum gitti'' dedi.

    Avrupa şampiyonalarında toplamdaki ilk altın madalyasını boynuna asan Semih Yağcı, şampiyonluk öyküsünü anlattı.

    Şampiyona için 3 aylık bir kamp dönemi geçirdiğini anlatan Yağcı, ''Şampiyonaya Nurcan'ın altın madalyasıyla iyi bir başlangıç yapmıştık. Kapanışı da herkes benden bekliyordu. Bu beklentiyi boşa çıkartmadığım için çok mutluyum'' diye konuştu.

    Yağcı, şunları söyledi: ''Silkmede podyuma çıktığımda 188 kilo ile ikinciliği garantilemişim, bana söylemediler. Son hakkımda hocam Muharrem Süleymanoğlu yanıma geldi. 'Toplamda Avrupa şampiyonu olmak istiyor musun' diye sordu. Ben de sınırlarımı zorlayacağımı söyledim. 192 kilo silkme yaparsam, toplamda da Avrupa şampiyonu olacağımı söyledi. Bu benim için bir fırsattı. Bu fırsatı iyi değerlendirmek istedim. Halter kariyerimde büyüklerde toplamda ilk şampiyonluğum olacaktı. Gözümü kararttım ve kiloya kilitlendim. Start aldığımda o kiloyu yapacağıma inanıyordum. Gözlerimin önüne direkt kürsünün en tepesi geldi. Burada İstiklal Marşımızı okutmak istiyordum. O heyecanla geldim ve 192 kiloyu kaldırdım. Halter barını bıraktığımda arkadaşlarımın ve Kazan'da yaşayan Türk seyircilerin sevincini görmek, tüm yorgunluğumu aldı. Kendimi kuş gibi hissettim ve adeta uçarak kürsüye çıkıp altın madalyamı aldım, çok mutluyum.''

    Bundan sonra hedefinin dünya şampiyonası olduğunu belirten Semih Yağcı, en büyük hedefinin ise Londra Olimpiyat Oyunları olduğunu vurguladı.

    Yağcı, kendisinden desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Federasyon Başkanı Hasan Akkuş ve başarısında emeği olan herkese teşekkür etti.

    Şampiyonada bugün ve yarın Türk sporcuların programı bulunmuyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Semih Yağcı Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title