Haberler

Irak Sınırında Askerlerden Kürtçe Şarkılı Bayramlaşma

Güncelleme:

Şemdinli'de Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve yıllarca yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Derecik Beldesi'nde renkli görüntüler yaşandı.

Şemdinli'ye 60 kilometre uzaklıkta ve Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve yıllarca yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Derecik Beldesi'nde bugün renkli görüntüler yaşandı. Belde halkını bayramlaşmaya davet eden Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem ve Derecik 4. Hudut Sınır Taburu Komutanı Yarbay Gökhan Özbek davetlileri, beldeye yaklaşık 2 kilomete uzaklıkta bulunan Taburun bahçesinde karşıladı. Bayramlaşma programına Şemdinli 34'ncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demircan, Ak Partili Derecik Belde Belediye Başkanı Husret Dinç de katıldı. Tabur bahçesinde davetlilerle ilgilenen ilçe kaymakamı Erdem ve askeri yetkililer burada hem halkın bayramını kutladı hem de sorunları dinledi. Hakkari vali yardımcılığına atanan Kaymakam Erdem burada belde halkı ile kısa sohbet ettikten sonra da vedalaştı.

Derecik 4. Hudut Sınır Taburu bahçesinde düzenlenen bayram programında askerler tarafından davetlilere mini bir konser de verildi. Taburda görevli askerler, Kürtçe şarkılar da seslendirdi. Askerlerin okuduğu Kürtçe ve Türkçe şarkılar büyük beğeni topladı. Yaklaşık 200 vatandaşın katıldığı bayramlaşma programı, yaklaşık 2 saat sürdü. Askerler gelen vatandaşlara içecek ve tatlı ikramında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title