Haberler

Şemdinli'de PKK'ya Yoğun Top Atışı, Diyarbakır'da Operasyon: 21 Gözaltı

Güncelleme:

Şemdinli'de PKK'nın yuvalandığı bölgeler, top atışlarıyla dövülürken, Diyarbakır'da yapılan operasyonda da 21 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki top atışları sabah saat 05.00 sıralarında başladı. PKK'nın yuvalandığı Balkaya Dağları bölgesi yoğun top atışına tutuldu.

TOP ATIŞLARININ SESİ BELDEYİ DE İNLETTİ

Derecik'te konuşlu bulunan 34'ncü Hudut Taburu ve Umurlu 34. Sınır Bölüğü'nden yapılan top atışlarının sesi beldede de yoğun bir şekilde duyuldu. Saat 08.00'a kadar süren top atışları sonrası topların düştüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

DİYARBAKIR'DA PKK OPERASYONU: 21 GÖZALTI

Diyarbakır'ın Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 44 ayrı adreste yapılan aramalarda, toplam 21 kişi gözaltına alınırken, bu aramalar sırasında silah ve çeşitli örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik Bismil, Hazro, Lice ve Dicle İlçelerinde 44 adrese düzenlenen operasyonlarda, toplam 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İLÇE İLÇE GÖZALTI SAYISI

Son dönemde ilimizde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri/ilişki ve irtibat içerisinde olan şahısların yakalanması, suç unsuru malzemelere ve delillere ulaşılabilmesi, gerekli incelemelerin yapılarak muhtemel başkaca suç/suç unsurlarının elde edilebilmesi amacıyla 26.07.2015 günü düzenlenen operasyonlarda; Bismil ilçesinde, 20 adreste 7 kişi, Hazro ilçesinde, 6 adreste 2 kişi, Lice ilçesinde, 6 adreste 3 kişi, Dicle ilçesinde ise, 12 adreste 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 3 adet yivsiz kırma tabir edilen tüfek, 234 fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Bismil Hazro Lice Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (273)

serhan turgut:

HADİ KLAVYEŞÖRLER İŞTE VATAN SEVGİİNİZİ GÖSTERMEK İÇİN SİZE FIRSAT SAVAŞ ALANINA

10
194
yanıtYanıtla
ak:

bir bakın bu coğrafyaya ölen öldüren, yakıp yıkılan kimler. bizler neden bukadar körüz

34
149
yanıtYanıtla
Korku:

Birden bire derken..?? Sen ne cahil adamsin yorum yapmadan once ülkede ne oluyor onu takip et.. İsidin actigi ates sonucu ayaklandik. Bu operasyonlari elestiren zihniyetler siz hangi bayraga hizmet ediyorsunuz..

yanıt2
yanıt0
başladığın işi bitireceksin:

çok geç kalındı çok. . . bu katil teröristlere yıllarca bu kadar taviz verilmemeliydi. artık bunları tamamen bitirene kadar, köklerini kurutana kadar devam etmeleri gerek

99
2
yanıtYanıtla
ALPEREN:

Meclisteki teröristlere de birer bomba atarsanız inanırız.

85
6
yanıtYanıtla
kürdistan:

kandile de bekleriz tırrrkolar

18
65
yanıtYanıtla
BAHOZ:

beyhude cabalar. . 2 gun once 50 ucakla saldiri yaptilar. . bunu da ben deyil, TSK nin kendisi soyledi. . sonuc?FIYASKO. . . dikkat edilirse, davutoglu bile dogru durus aciklama yapamadi. . ISIDE bir ucakla bos arazi yi BOMBALIYOR, PKK ye karsi ise 50 katiliyor. . bu bile AKP nin isid le dusman falan olmadigini gosteriyor. . hedef sadece kurdler. . onlarda dua ediyor. . PKK kapsamli saldiri yapsinda, ben de ic savas cikarayim ve secime gideyim. 400 vekilide alip, SULTAN olayim. . bunlarin tamami AKP nin komplosu

12
62
yanıtYanıtla
ERMENİ ASILLI OLMAYAN KÜRT:

KAHROLSUN VATAN HAYİNLERİ. KAHROLSUN pkk. . !

59
14
yanıtYanıtla
KIRRO kemal:

Konuyorsa Dala Bölücü Leş kargaları dal Kesilsin!!! Bölücüler Şehre Kadar İniyorsa Dağdan; Yol Kesilsin!!! Eğerki Askerime Kurşun Sıkıyorsa; Kol Kesilsin!! Bu Vatana İhanet Eden Baş İse; Baş Kesilsin!! TÜRK ALLAHU TEALA NIN KILICIDIR Boyun Eğmeyen Taş Kesilsin..!!

68
2
yanıtYanıtla
Malazgirtttttttttttttttttttttttttttttt:

Biz çok gürdük top atışı ama yılmadık yılmayacağız yaşasın Kürt ü Kürdistan

20
48
yanıtYanıtla
Tüm 273 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title