Haberler

Şemdinli'de PKK'ya Malzeme Götüren 1 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'ya not ve ayakkabı götürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'ya not ve ayakkabı götürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

Şemdinli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan rutin yol kontrolleri sırasında şüpheli görülen bir kamyonette arama yapıldı. S.İ.G ve M.S.G.'nin bulunduğu kamyonette spor ayakkabılar ve Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu dergi ve sağlık el kitabı bulundu. Ayrıca şüphelilerden M.S.G.'nin üzerinde ise PKK'ya iletilmek üzere birz mektup bulundu. Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"S.İ.G isimli şahsın yapalan üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış, ancak M.S.G. isimli şahsın yapılan üst aramasında üzerinde bantlı kağıt içerisinde örgüte götürülecek bir mektup bulunmuş, araç içerisinde 5 değişik renkde ve numaralarda arazi şartlarına uygun spor ayakkabı, kapak kısmında PKK/KCK terör örgütü mensubu ve sözde kurucusu Abdullah Öcalan'ın da resminin olduğu dergi, bir adet Oxford Kulak burun boğaz, baş,boyun cerrahisi el kitabı, bir adet insan anatomisi renkli atlas lokomotor sistem ibareli kitap,1 adet temel aile hekimliği tanı tedavi rehberi, 1 adet 2 GB'lik ses kayıt cihazı bulunmuştur. Şahıslardan S.İ.G. Şemdinli Sulh Ceza Mhakemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, M.S.G. ise mahkemece tutuklanarak Hakkari Cezaevi'ne gönderilmiştir." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title